Trådløs højttaler spiller mens den svæver over bordet

Trådløse højttalere er, ja, trådløse. Men amerikanske OM Audio har taget begrebet trådløst lidt længere. Med deres nye OM/ONE svæver selve højttaleren over en basestation. Selve ‘højttalerkuglen’ er godt 9 cm i diameter og vejer 340 gram.

Her drejer den nok så nydeligt rundt, mens en elektromagnet i basestationen holder højttaleren svævende 3 cm oppe i luften. Det skulle ifølge designerne betyder, at al energi, som skal tilgå musikken sendes ud i rummet og ikke ned i et bord, en hylde eller hvad Bluetoothhøjttalere normalt står på.

Finansieret med crowdfunding


Den svævende højttaler har Bluetooth 4.0-forbindelse og rækker op til 10 meter. Basestationen kan holde kuglen svævende i 15 timer på en enkelt opladning. (Foto: OM Audio)

Udviklingen er finansieret som et crowdfundingprojekt, hvor man for 179 dollar kan få tilsendt en højttaler, når den er klar. På den måde har OM Audio allerede fået skrabet 453.240 dollar sammen til udviklingen og produktion af højttaleren.

OM Audio påstår, at højttaleren har det samme lyd-output som en 10 watt-højttaler, selv om OM/ONE kun har en effekt på tre watt. De, som har hørt den, taler om, at lydtrykket er meget stort – op til 110 dB – men at lyden ikke er meget anderledes end fra normale små Bluetooth-højttalere. Til gengæld ser det meget cool ud, når der både svæver og drejer rundt.

Ifølge de tekniske specifikationer skulle der være batterikapacitet i 15 timer i højttalerkuglen, som du kan tage med dig og bruge som enhver anden trådløs højttaler. Der er også indbygget mikrofon, så du kan bruge den sammen med din smartphone til at modtage telefonopkald.

De første højttalere bliver sendt til køberne i november måned. Se en video om OM/ONE herunder:

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>