Vase-panik: Kunder fik adgang til fremmede konti på Imercos hjemmeside

Et tilbud på en jubilæumsvase har åbenbart bragt isenkræmmeren Imercos hjemmeside så meget i knæ, at flere kunder oplever, at de får adgang til andres profiler på web-butikken.

Lisbeth Sillesen fortæller, at hun fik sig noget af en overraskelse, da hun i dag loggede ind på hjemmesiden. Her hed hun nemlig Christina, og det gik op for Lisbeth Sillesen, at hun havde adgang til en andens konto.

»Så gik jeg ind i ‘rediger oplysninger’ for at se, om jeg var kommet til at skrive mit navn forkert. Og så kunne jeg se, at hun bor i Odense, hende her. Så det er nok ikke lige mig, for jeg bor i Vejle,« siger hun til Version2.

Lisbeth Sillesen fortæller, at hun kunne se oplysninger om den anden kundes adresse, telefonnummer, mail og fødselsdato.

»Det er ubehageligt. Jeg ved jo, at hvis jeg ryger ind på en anden persons konto, når jeg tror, jeg logger på min egen, så er der jo også andre, der kan risikere at logge ind på det, de tror er deres konto, og så lige pludselig se mine oplysninger,« siger Lisbeth Sillesen, der ikke tidligere har købt noget på Imercos hjemmeside.

Hun skyndte sig at logge af og kommentere på Imercos Facebook-profil. Det er der flere andre, der også har gjort, med samme slags historier om, at de har oplevet at få adgang til en profil, der ikke er deres. Generelt handler de fleste indlæg dog om, at det har været umuligt at få lov at købe den eftertragtede vase i webshoppen.

Siden klokken 10 i formiddag har Imerco haft tilbud på jubilæumsvasen, og det har været så populært, at det har resulteret i tekniske problemer.

På Facebook har virksomheden tidligere i eftermiddag skrevet:


Flere giver på Imercos Facebook-side udtryk for, at de oplever at have fået adgang til andre kunders konti

»Kære vase-fans

Vi arbejder på højtryk på at forbedre den tekniske situation på imerco.dk, så I kan komme til at købe jeres vaser. Vi ved, at I har ventet længe nu – tusinde tak for tålmodigheden. Vi havde ikke i vores vildeste fantasi troet, at denne vase ville skabe så meget trafik på vores webshop. Vi gør alt, hvad vi kan, for at få hjemmesiden til at fungere igen – og lover at holde jer opdateret her på siden. Vh. Imerco«

Den sidste melding på Imercos Facebook-profil i skrivende stund lyder:

»Kære alle

Situationen er den, at 16.000 danskere i dag har forsøgt at købe en Kähler-vase samtidigt. De mange kunder blokerer desværre for, at man kan gennemføre et køb.

Vi prøver at behandle ordrerne i den rækkefølge, de er kommet ind.
Flere af jer sidder i ”kø” for at færdiggøre købet og har lagt varen i kurv. I venter kun på at betale.

Vi går i gang med at ekspedere jer nu.

Står du ikke i kurven og venter på at betale, så skal du betragte vasen som udsolgt. Vi beder dig om at lukke ned. Du kommer desværre ikke igennem og kan gennemføre et køb.

Vi beklager virkelig ulejligheden.«

Virksomheden skriver dog ikke noget specifikt om situationen, hvordan kundeoplysninger kan være blevet tilgængelige for uvedkommende. Version2 har forsøgt at kontakte Imerco for en uddybende kommentar og for at høre, hvordan det kan ske, at kunder får adgang til den forkerte profil. Det er dog ikke lykkedes at komme igennem til virksomheden.


Tilbuddet, som udløste tekniske problemer på Imercos hjemmeside.
Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>