33 millimeter vand faldt på 20 minutter i jysk skybrud

Lørdag eftermiddag ramte et voldsomt skybrud dele af Midt- og Vestjylland. Især gik det ud over trekantsområdet mellem Skjern, Spjald og Videbæk, hvor der ifølge DMI i løbet af 20 minutter omkring kl. 16 kom hele 33 mm vand. Det skriver blandt andet bt.dk.

Vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch, fortæller til BT, at skybruddet var så kraftigt, at flere åer og småsøer gik over deres bredder og har ført sand og mudder ind i villakvartererne, hvor vandmasserne har oversvømmet kældrene. Altsammen, mens lynnedslagene har stået om ørerne på de lokale.

Flere steder var det umuligt at pumpe vandet væk, fordi der ikke var nogen steder at pumpe vandet hen. Ligeledes var strømmen gået flere steder og stadig ikke på plads i løbet ad søndagen, skriver TV Midt Vest.

Læs også: Nye veje skal klare både ekstremregn og dækrumlen

Et af de steder, der er hårdest ramt, er fritidscenteret i Videbæk vest for Herning. Fritidscenteret ligger i det laveste punkt i området, og det betyder, at de store vandmængder søgte ned i centerets kælder.

»Vi blev tilkaldt klokken 13.30, og vores pumper har været tilsluttet siden da. Jeg tror, at vi i alt har pumpet mellem en halv og en kvart million liter vand ud,« sagde Evan Bek Jensen, vagthavende i Beredskabsstyrelsen søndag til bt.dk. Omkring kl. 19.00 så det ud til, at vandet var pumpet væk for denne gang.

Læs også: Permeabel klimabelægning klarede skybruddet uden problemer

Bilister blev advaret mod at køre ud, da store dele af vejnettet var oversvømmet. Ifølge beredskabet stod der mange steder 10 cm vand eller mere på kørebanen, og det var umuligt at vurdere, hvilke huller der var nedenunder.

Det skybrud, der ramte København en uge tidligere, afleverede ifølge DMI så meget som 160 milimeter vand på Østerbro. Oversvømmelserne i Jylland skal ses i lyset af, at regnen faldt langt mere intenst, i de 20 minutter, det stod på.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>