Anklager: Styresystem og logfiler belaster CSC-mistænkte

Politiet har fundet store mængder af beviser på computere tilhørende begge tiltalte i CSC-sagen. Det forklarede anklager Maria Cingaria i Retten på Frederiksberg, da sagen kom i gang efter flere timers forsinkelse. Det meste er fundet på computere tilhørende Gottfrid Svartholm Warg.

I en krypteret container på wargs computer er der blandt andet fundet udtræk fra Schengen-systemet vedrørende igangværende efterforskninger, ligesom der også er fundet data fra kriminalregistret, personnumre på danske statsborgere og brugernavne og passwords til hele CSCs brugerdatabase.

Læs også: Anklager i hackersag: Man kan ikke føle sig sikker på sin straffeattest

»Jeg siger ikke, at Warg er gerningsmanden, men de lå i hvert fald på hans computer,« lød det fra anklager Maria Cingari, der i dag skulle introducere de tekniske aspekter af sagen til nævningene, og tilføjede, at der på den ikke-krypterede del af computeren er fundet filer, der viser, at de stjålne filer i containeren også er blevet tilgået aktivt efter, at de er blevet downloadet.

På Wargs computer er også fundet emulator-programmet Hercules, der gør det muligt at køre software designet til mainframe-systemer fra IBM at køre på andre slags systemer – eksempelvis en bærbar computer.

Anklagemyndigheden finder det interessant, fordi CSC netop bruger styresystemet z/OS fra IBM til deres mainframe. I den krypterede container har politiet også fundet chatsamtaler mellem aliasserne ’My Evil Twin’ og Advanced Persistent Terrorist Threat, som anklagemyndigheden mener dækker over de to mistænkte.

Førstnævnte menes at være Warg og sidstnævnte danske JT.

Læs også: Rigspolitiet overvejer sag mod CSC

I chat-samtalerne diskuteres blandt andet Hercules-emulatoren og mainframe-styresystemet z/OS, ligesom dansk/svensk politis it-setup også vendes – sjovt nok på baggrund af en artikel fra Version2.

»Warg instruerer her JT i at bruge Hercules-emulatoren,« lød det fra Maria Cingari.

På JTs computer, der blev konfiskeret, da han blev anholdt sidste sommer, har politiet også fundet styresystemet z/Os, der som nævnt bruges i CSC’s mainframe.

Ved samme lejlighed blev der ifølge anklagemyndigheden fundet en hul skakbrik, der indeholdt et mikro SD-kort.

Læs også: Rapport efter CSC-hackersag: Myndighederne har dårlig it-sikkerhed generelt

Det dog ikke været muligt at få synderligt meget ud af JT’s computer, da store dele af den er krypteret.

»Politiet har indtil videre ikke haft held til at få adgang til JTs computer, og JT har på intet tidspunkt ønsket at oplyse det korrekte kodeord,« sagde Maria Cingari.

På grund af forsinkelser nåede forsvaret ikke at komme til orde i eftermiddag, og ingen af de tiltalte har endnu afgivet forklaring i retten.

Begge nægter sig skyldige, og Wargs forsvar har tidligere hævdet, at hans computer er blevet fjernstyret. Et forsvar der tidligere har fået ham frikendt i en lignende svensk sag.

Sagen i Danmark starter igen i morgen 9.30, hvor Version2 vil være til stede.

Læs også: Uenighed om beviser afbryder den store hackersag

*Fakta
** Gottfrid Svartholm Warg og JT er mistænkt for at have stolet data fra en lang række offentlige registre.
* Det drejer sig om blandt andet kriminalregistret, kørekortregistret, cpr-registret og schengen-registret.
* De mange data skal blandt andet være downloadet til servere i Iran, Tyskland og Cambodia.
*

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>