Apple og Google krypterer automatisk dit indhold på telefonen

Efter en række sager om krænkelse af privatlivets fred og de mange sager om efterretningstjenesternes målrettede indhentning af private data, annoncerer Apple og Google nu automatisk kryptering af brugernes data på deres styresystemer til smartphones. Det skriver BBC.

Krypteringen har indtil videre været et muligt tilvalg for den enkelte, men med den seneste udmelding fra skaberne af iOS8 og Android, gør de to IT-giganter ikke alene forbrugerne, men også sig selv en kæmpe tjeneste. Når de ikke længere har adgang til brugerens personlige data, kan amerikansk lovgivning og ditto efterretningstjeneste heller ikke tvinge firmaerne til at udlevere dem.

Læs også: Fremadstormende kinesisk smartphone-producent indsamlede brugerens data ukrypteret

Med initiativet vil hverken Apple eller Google være i besiddelse af passwords eller anden adgangskode til forbrugernes konti. En politik, som den langt mindre udbredte Blackberry har bekendt sig til i et stykke tid.

De progressive tanker til trods, skal forbrugerne dog stadig være vågne, siger David Emm, en seniorforsker ved sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab til BBC.

»Kunder vil blive noget betrygget ved at deres data ikke rutinemæssigt kan falde i tredjeparters hænder [...] Det dog kun gælder ting på en [Apple eller Andorid] enhed, men gælder ikke nødvendigvis gælder de ting, du lagrer i skyen, som stadig kan være tilgængeligt for efterretningstjenester.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>