Apple sikrer brugeres privatoplysninger mod udlevering i iOS 8

Apple’s seneste firmwareopgradering iOS 8 byder på forbedret sikkerhed til iPhone-brugerne, skriver New York Times.

Opdateringen giver en bedre beskyttelse af private oplysninger på telefonen, så det ifølge Apple bliver teknisk umuligt for selskabet at efterleve krav fra eksempelvis den amerikanske regering om at udlevere brugeroplysninger.

Den nye sikkerhedsfeature sørger for at beskytte informationen bag brugerens firecifrede pinkode, hvilket blandt andet gælder fotos, emails, beskeder, kontakter, opkaldshistorik m.m.

»Apple kan ikke omgå pinkoden og kan derfor ikke få adgang til disse data. Derfor er det ikke teknisk muligt for os at svare på regeringens krav om udlevering af data fra enheder, der kører på iOS 8,« skriver Apple’s direktør, Timothy Cook, i et åbent brev, der følger med softwarens opdaterede fortrolighedspolitik.

Beskyttelsen gælder dog ikke for iCloud, så dem, der gemmer filer her, vil stadig kunne risikere at få deres oplysninger udleveret ifølge New York Times.

Nyheden om Apples tiltag for at sikre forbrugernes privatliv kommer kun knap tre uger efter, at en større mængde af private fotos fra berømtheder blev lækket på internettet, som mistænkes at skyldes et sikkerhedshul i Apples iCloud-tjeneste.

Læs også: Efter foto-læk: Advarer mod cloud-drives

Apple udleverer engang imellem oplysninger om brugerne, når regeringer forlanger det. Det gælder for 0,00385 pct. af brugerne ifølge Apple. Hvis man tager udgangspunkt i, at der findes omkring 800 mio. iTunes-konti, så svarer det til, at omkring 30.000 personer, har fået udleveret deres personlige oplysninger.

Inden du opdaterer til den nye version af iOS, så er det værd at bemærke, at den indeholder en fejl, der gør, at brugerne ikke kan omstille opkald på TDC’s netværk.

Opdateret den 18.09.2014 kl. 14.47

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>