Apples teksthjælper viser password

I Apple iOS 8-enhederne iPhone, iPod Touch og iPad, finder man featuren Quick Type, som hjælper med at forudsige hvilke ord, brugeren vil skrive. Men der er et problem, som potentielt kan blive en sikkerhedstrussel.

Quick Type foreslår nemlig ikke kun almindelige ord, som folk har brugt. Den gemmer tilsyneladende alt det indtastede, hvilket også indbefatter passwords, som brugere tidligere har benyttet på websider, det skriver idownloadblog.com.

I en tråd på Apples Support Communities’ webside fortæller en bruger, hvordan hans programmet tilbyder ”OrangeJuice” som et forslag hver gang han indtaster ”AppleUser”, fordi Quick Type husker hans kode, ”OrangeJuice!2” – en kode som han tidligere har brugt til at logge ind i Outlook Web App.

»Det værste er, at den også foreslår mig adgangskoder fra andre services og gamle koder, som jeg allerede har skiftet,« skrev en bruger med brugernavnet ”ramiroegueta”.

På bloggen er der ingen tvivl om, at det er en sikkerhedsrisiko, når programmet foreslår koderne. Teoretisk set kan enhver, der får enheden i hænderne få adgang til forskellige personlige sider, ved at få Quick Type til at gendanne dele af, eller hele kodeordet.

Problemet omfatter ikke kun iOS 8 og Safari, men alle de apps, som benytter sig af almindelig textinput. Det vil sige Notes, påmindelser og andre ting.

I bloggen tilbyder de en en løsning på problemet, indtil Apple får løst problemet. ”Predictive” skal sættes til Off ved at gå ind i Settings > General > Keyboard.

Apple giver ikke lov til at slette enkelte ord fra programmet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>