Atkins tabet kampen om Parsons Brinckerhoff

Kampen om at købe den 14.000 mand store ingeniørrådgiver Parsons Brinckerhoff ser nu ud til at være faldet ud til fordel for canadisk-britiske WSP.

Ifølge britiske medier har Atkins, som har 450 ud af sine 17.500 ansatte i Danmark, også budt på Parsons Brinckerhoff, men ifølge en pressemeddelelse fra WSP er der nu enighed om, at WSP køber Parsons Brinckerhoff fra den nuværende ejer, den britiske entreprenørgigant Balfour Beatty, for omkring 7 mia. kr.


Parsons Brinckerhoff arbejder primært i USA – men er blandt andet også med på letbaneprojektet i Odense. Nu ser det ud til, at virksomheden med 14.000 medarbejdere bliver en del af den 17.550 store canadisk-britiske WSP-koncern. Foto: Odense Letbane Sekretariat

Læs også: Ny rådgiver-gigant kan starte opkøbsræs

WSP står især stærkt i Canada og Storbritannien, mens Parsons Brinckerhoff dækker USA bedre. Firmaet arbejder også internationalt – blandt andet i Danmark, hvor det er med på letbaneprojektet i Odense.

Med købet kommer WSP op på et samlet medarbejdertal på 31.550, men koncernen har ambitioner om at vokse endnu mere – blandt andet i Skandinavien, hvor koncernen i dag har 2.700 ansatte i Sverige. Ifølge Byggvarlden.se har WSP ambitioner om at fordoble omsætningen i Skandinavien de kommende fire år.

Læs også: Stort opkøb i USA skal redde Rambølls vækst

Samtidig med at salget af Parsons Brincherhoff nu ser ud til at falde på plads, er en anden store rådgiverhandel også ved at gå ind i den afgørende fase.

Hollandske Arcadis med knap 22.000 ansatte ser i øjeblikket ud til at have vundet budkrigen om den britiske koncern Hyder med 4.500 ansatte. Med et bud på knap 2,7 mia. kr. har Arcadis overgået den japanske koncern Nippon Koei. Japanerne har forbeholdt sig retten til at forhøje deres bud, men ifølge britiske Building.co.uk vil Nippon Koei får svært ved at overgå Arcadis, fordi det japanske kreditratingbureau, Rating & Investment Information, har truet med at nedgradere Nippon Koeis rating, hvis de køber Hyder.

Ifølge Arcadis’ plan kan handlen blive endeligt godkendt i slutningen af oktober, hvis der ikke sker yderligere i sagen.

Tidligere på sommeren blev verdens største rådgivende ingeniørvirksomhed dannet, da Aecom købte URS og dermed fik 95.000 ansatte.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>