BBC lancerer programmeringskursus til de yngste i skolen

Mens vi venter på, at programmering bliver en fast del af undervisningen i folkeskolen fra næste år, så er englænderne allerede nu godt på vej til at uddanne en ny generation af it-kyndige unge.

Fra denne måned træder en ny reform af det engelske skolepensum i kraft, og så har BBC netop lanceret nyt digitalt undervisningsmateriale, som skolerne kan tage i brug, når de fra denne måned skal undervise eleverne i at lære at forstå algoritmer og løse problemer med computerkode.

I Danmark er programmering i skolen endnu på forsøgsstadiet og overladt til græsrods-initiativer som Coding Pirates, som Version2 tidligere har skrevet om.

Læs også: Mød fremtidens it-talenter: To 15-årige udvikler software til kommunen

Starter programmering som fem-årige

Eleverne er fem år, når de starter i skolen i England, og med det nye pensum, vil de allerede i denne alder skulle lære at forstå logikken bag computerprogrammer, så de kan forudsige deres opførsel, samt lære selv at kode simple programmer ifølge BBC.

Andre dele af det tidlige pensum indebærer at forklare, hvordan internettet virker, programmere animationer og debugge programmer.

Senere på året vil BBC lancere en række tv-shows, der skal formidle teknologiområdet til de yngste. De vil blandt andet handle om apps, gadgets, programmering, 3d printere og førerløse biler.

BBC arbejder på at få it-virksomheder som Microsoft, Google og Samsung med som partnere på projektet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>