Blog: CSC sagen

Jeg får en dårligere og dårligere smag i munden over den der CSC sag.

Lad det være sagt med det samme at jeg slet ikke tager stilling til skyldsspørgsmålet, og at min opfattelse er at både de anklagede, rigspolitiet, anklagemyndigheden og CSC er nogle inkompetente klaphatte — alle til hobe.

Men selve sagens form giver mig en grim smag i munden.

Det er allerede speget at det er vores udøvende magt der skal efterforske kriminalitet imod vores udøvende magts databaser, den normale antagelse om upartiskhed overfor straffeloven er helt klart ude på langt dybere vand end godt er.

Det kunne man måske klare med nogle fornuftige armslængde principper og meget rette rygge, men det ville stadig være dybt betænkeligt.

Men at den udeøvende magt har ladet den udøvende magts IT-leverandør, den udøvende magts dokumenteret inkompetente IT-leverandør producere det tekniske bevismateriale i sagen holder ikke, det holder slet ikke.

I en normal straffesag ville politiets undersøgelser omfatte tekniske bevismateriale til fordel for begge parter, der ville blive ledt både efter tegn på at døren var brudt op med magt og på at den var ulåst.

Der er ingen rimelige, eller for den sags skyld urimelige, mennesker der kan tro på at CSC’s tekniske undersøgelser er upartiske.

Specielt ikke fordi CSC har annonceret et millionkrav, inklusive en formue til deres spindoktorer, imod de anklagede.

Taget i betragtning hvor lang varetægtsfængslingen har varet og på hvilket grundlag den blev godkendt, ser jeg efterhånden ingen måde den her sag kan undgå at ryge hele vejen til EU’s menneskerettighedsdomstol.

Jeg har ingen ide om hvilket råderum dommerne i sagen har, men jeg håber for Danmarks anseelse at de gør et eller andet kreativt og får afsluttet sagen uden det skal når dertil.

Mit forslag:

Idøm de anklagede 120 timers samfundstjeneste for ikke med det samme at have gjort CSC opmærksom på de svagheder de opdagede. De 120 timer bør afsones ved at afholde IT-sikkerhedskurser for offentlige IT ansvarlige og beslutningstagere.

Fastslå derefter at CSC’s og rigspolitiets IT-sikkerhed hang totalt i ål, at de ikke holdt øje med den og at de skal være glade for at der ikke skete mere.

Gør alt bevismaterialet i sagen 100% offentligt tilgængeligt til skræk og advarsel for andre inkompetente skvadderhoveder i offentlig IT.

Skriv med undren at data-tilsynets fravær, både med hensyn til tilsyn og efterfølgende påtale undrer retten såre.

Og afslut med en næse til rigspolitiet og den offentlige anklagemyndighed for at opføre sig som om Danmark var en bananstat uden retssikkerhed og menneskerettigheder.

Vis os at byretten ikke stikker op for bollemælk, please?

phk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>