Blog: Hvordan opnår du det bedste samarbejde med de indiske leverandører?





Mange af de etablerede it-leverandører har store indiske organisationer bag sig. Fx er både IBM og Accenture blandt de største it-selskaber i Indien. Men på trods af denne udligning af konkurrenceparametre har de indiske leverandører bidt sig fast. Endvidere er de klassiske markeder uden for Indien, USA og England, hårdt præget af konkurrence og høj penetration, hvorimod alle indiske leverandører ser Norden som et af de største vækstmarkeder – og de lægger investering bag deres ord!

Hvad fokuserer de indiske leverandører på i Norden og Danmark?
De indiske leverandører etablerer sig i højere grad som de mere traditionelle selskaber med både salgs- og leverancekontorer lokalt, ansætter i stigende grad lokale medarbejdere for at komme nærmere kunderne, ligesom de investerer i strategiske vigtige kunder med henblik på at etablere langvarige relationer med dem.

På indholdssiden leverer de indiske leverandører nu meget mere en hyldevarer, billige arbejdskraft og en stor muskel. De fokuserer højere i værdikæden, investerer tungt i innovation og udvikling af teknologier, ligesom de specialiserer og organiserer sig inden for brancher og industrier for at møde deres kunder med medarbejdere, som forstår indholdssiden af forretningen.

Der er mange fordele ved billigere arbejdskraft, som samtidig er veluddannede og service-mindede medarbejdere, som alle taler og skriver engelsk. Men der findes også en bagside. Det er ingen hemmelighed, at de indiske leverandører kæmper med en høj medarbejderomsætning på 20-30 % afhængig af serviceydelser og placering. Der er generelt også en selvopfattelse blandt de indiske it-leverandører, at der stadigvæk er et højt niveau af bureaukrati (særligt ift. dansk kultur), utilstrækkelige lederkompetencer, og at deres medarbejdere ikke i tilstrækkelig grad udfordrer kunden, hvis kunden ikke bestiller fuldstændige leverancer. Samtidig er der rift om dygtige medarbejdere i Indien, hvilket bl.a. medfører stigende lønomkostninger.

Hvordan skal man så som dansk kunde forholde sig til disse ting? Der er desværre ingen nemme løsninger, men det kræver, at man grundigt overvejer og forbereder sig til at arbejde sammen med en indisk it-leverandør.

Udnyt fordelene
En del af disse overvejelser og forberedelser handler om at være klar til at udnytte de fordele det giver, mens man tilpasser sig for at håndtere de udfordringer der er. En væsentlig del handler om at opbygge en organisation og styringsmodel, som virker, selv når nøglepersonerne udskiftes, men også som er i stand til at håndtere det højere niveau af bureaukrati og kulturelle forskelle. Noget som tit er et problem er faktisk, at virksomhederne skal til at arbejde på engelsk, både skriftligt og mundtligt, i både it og forretningen.

De indiske leverandører har stærk brancheindsigt, er tekniske dygtige og er i stand til at levere skalérbarhed og fleksibilitet, og det er op til kunden at udnytte det bedre – fx ved at skabe mulighed for at leverandøren kan møde forretningssiden og opfordre til inspiration. Ofte viser det sig, at de har mere at byde på end du tror!

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>