Blog: Leder: Sådan vinder du det digitale kapløb





Teknologi. Et lille ord men med helt ubeskrivelig betydning for os alle sammen. Overvej blot, hvor meget det fylder i dit hjem. Laptops, tablets, mobiltelefoner, konsoller, fitnessdevices og meget mere. Og tænk så på, hvordan du bruger alle dine gadgets. Du connecter med venner og bekendte, spiller spil, styrer din netbank, læser bøger, arbejder, ser film, hører musik, holder styr på din fitness, finder vej, køber produkter osv. Hver gang du på den måde klikker, liker, køber, kommenterer, overfører penge, løber og leder efter produkter, skaber det et spor og en mængde data, der bliver til din virtuelle identitet. Den virtuelle identitet er din Code Halo.

Det er sandsynligvis ikke breaking news for dig, det nye er, at Code Halo i stadig stigende grad er ved at ændre, hvordan man driver forretning og skaber værdi. Vi har fået et forvarsel i form af den enorme succes virksomheder som Google, Facebook og LinkedIn i efterhånden flere år har haft, ligesom at mobilproducenters sejr over Kodak og Netflix’ sejr over Blockbuster peger i samme retning.

Men det er på ingen måde kun store, internationale og digitale firmaer, der drager nytte af denne nye måde at tænke forretning og vækst på. Slet ikke. Virksomheder inden for eksempelvis finans, life science, handel, transport og forsikring er aktivt ved at genoverveje, hvordan de udvikler sig ved at omfavne teknologi.

Det betyder ikke, at man fremover kan vinke farvel til den fysiske value chain. Overhovedet ikke. Fremragende produkter og ansatte vil forblive med at være afgørende for at få succes. Men fremtidsparate ledere vil forstå, at den digitale information, Code Halo, som kunder, produkter, partnere og ansatte samler og deler kan skabe en hidtil uset grad af indsigt og værdi. Nøglen til succes vil derfor i endnu grad ligge i at forene det fysiske og håndterbare med det digitale og, for nogle, mere uhåndterbare.

Nogle gode råd
Men er det ikke svært? Og hvordan skal jeg finde tid og ressourcer i min organisation? Lyder det sikkert fra mange. Og jo, det bliver ikke let, og det er heller ikke klaret på en eftermiddag, men der er råd og viden at hente, ved at se på, hvad andre har gjort, spørge folk til råds og overveje disse taktiske skridt:

Invester i analyse
Analyse, analyse, analyse. Der er mere end nogensinde behov for at investere i analyse. En undersøgelse blandt 300 firmaer fra hele verden viste, at de samlet tjente $766 milliarder på ét år via brugen af analyse i deres virksomhed. Resultaterne viser også, at de samme virksomheder oplever markant stigning i omsætningen og fald i omkostningerne. Virksomhederne der skabte mest værdi via analyse forventer at vækste hurtigst og reducere omkostninger mest.

Gør design centralt
Det er slut med at se på design, som noget en flok grafikere sidder og roder ubestemmeligt med et sted i kontorbygningen, indtil de finder en færdig løsning. Flot og brugervenligt design skal være en del af hele innovationsprocessen og dermed også brugeroplevelsen. Det er ren forretning og ikke kun et æstetisk hensyn. iPod vandt eksempelvis over Zune (ja hvem?) på grund af designet af den fulde brugeroplevelse.

Vind brugernes tillid
I takt med at mere og mere data bliver til rådighed, skal man finde balancen mellem at tilbyde brugerne skræddersyede og personlige varer og services uden at virke som en overvågende Big Brother. Virksomheder bør tillade, at deres brugere kan til- eller fravælge den form for informationsdeling, hvorefter det bliver op til firmaerne at tydeliggøre en sammenhæng mellem værdi og information.
De firmaer der vinder i sidste ende, bliver dem, der formår at vinde og vedligeholde brugernes tillid.

Gør it-afdelingen til dine helte
It-afdelingen var tidligere dem, man ringede til, når ens Outlook strejkede eller printeren ikke virkede, men den rolle er efterhånden forældet eller bør være det snart. I en digital tidsalder hvor Code Halo i støt stigende omfang skaber værdi, bliver styringen af moderne teknologi og information af afgørende karakter for næsten alle organisationer. Dertil kommer, at elementer som design, adfærdsanalyse og endda sociologi fremover vil forme den måde, vi bruger teknologi på, hvilket derfor også skal afspejle sig i den måde, vi ser it på.
For at vinde det digitale kapløb, handler det derfor i væsentlig grad om at nedbryde barrierer mellem it og forretning, hvilket kræver en ændring i måden, som ledelsen ser it-afdelingen på.

Så kære ledere. Undgå at blive den næste Kodak eller Blockbuster i din branche, fordi mere fremsynede konkurrenter overhaler dig. Begynd i stedet at se på markedet, identificer nyskabelser og skab nye løsninger baseret på ovenstående. Med al den nye data der strømmer ind, vil der opstå en ny forretningsforståelse og din ide kan føre til helt ny grad af indsigt og værdi. Det handler om at føre an i verden under konstant digital forandring, og i min verden lægger man sig forrest i det digitale kapløb ved at implementere Code Halo i sit mindset og sine løsninger.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>