Blog: Tre 0-promille-lege til datalogirusturen

Universiteternes rusture er udrydningstruede, og folkekravet lyder stadig mere taktfast, at der skal være mindre druk på rusturene. Det er vist især kommende partiformænd m/k på statskundskab, der har spoleret det for de kommende generationer. Uden at gå i detaljer om mine egne tømmermænd efter natløbet på fysikrusturen kan jeg vel egentligt godt forstå det. Men hvad skal man så lave, hvis der skal drikkes færre guldbajere?

Normalt er jeg god til at finde på druklege. Det er ingen fantastisk superpower at have, når man har passeret de 30. Men jeg kan da også finde på datalogi-relaterede lege, som måske kunne egne sig til ædruelige rusture.

Mine forslag stiller ingen krav om alkohol eller nøgenhed. Jeg siger heller ikke, at de bliver sjovere af øl eller bar hud. Til gengæld er der en teoretisk mulighed for, at man kan forsvare dem som en del af et fagligt pensum (og jeg beklager, hvis DIKU allerede har været der).

Texas sOrt ‘em

Du skal bruge: Mindst to sæt spillekort (uden jokere) og mindst to deltagere.

Fordel dine deltagere i en klassisk ‘bracket’ – et binært træ. I den første runde får hver deltager i en duel ét sæt kort, som selvfølgelig skal blandes. Deltagerne placeres over for hinanden. De to duellanter skal nu dyste om, hvem der hurtigst sorterer det blandede spil kort i de fire kulører og i nummerorden. Hurtigst går videre til næste runde, hvor kortene igen blandes.

Med mange deltagere og nok sæt kort kan legen udvides. Vinderen får taberens sæt kort med, som blandes sammen med vinderens eget sæt. Skal man gennem tre runder før finalen, ender man altså med otte sæt kort, som hver deltager i finalen skal sortere.

(Ok, denne leg bliver nok væsentligt forbedret med alkohol, for hvem gider se på, at nogen sorterer 416 kort, der ikke inkluderer en Black Lotus? Nøgenhed er til gengæld valgfrit, medmindre man er så heldig at være i besiddelse af Sorteringspenissen fra førsteudgaven af Harry Potter)

Stackmajor

Du skal bruge: Noget der kan stables og væltes. For eksempel 32 skoæsker. To spil kort.

Fordel deltagerne i to hold. Hvert hold skal have mindst tre deltagere. Fordel genstandene, der skal stables, ligeligt mellem holdene og lad dem stable halvdelen af deres objekter i den stabel, de skal starte med. Hvert hold skal have et blandet sæt spillekort. Resten af genstandene, der skal stables, placeres et passende stykke fra stablen. Jo længere deltagerne skal bevæge sig, desto bedre.

En af deltagerne på holdet skal nu vende spillekortene ét af gangen. Er kortet sort, råber han ‘push’ – er det rødt, råber han ‘pop’. Ved ‘push’ skal de to andre holddeltagere lægge en ny genstand fra deres bunke på toppen af stablen, og ved ‘pop’ skal den øverste fjernes. Når et push eller pop er udført, vendes det næste kort. Vælter man sin stabel, har man tabt.

Vinderne er det hold, der først når gennem alle deres spillekort eller holder stakken stabil længst.

(Her hjælper alkohol nok en hel del. Det er oplagt at dele tilskuerne op i to hold, der drikker på henholdsvis ‘push’ og ‘pop’. Nøgenhed vil også være en klar forbedring, om ikke andet så for lydeffekterne, når deltagerne uundgåeligt kolliderer)

Race Condition

Du skal bruge: Uigennemsigtige pakker. Kuverter eller skoæsker. Mere end én deltager på hvert hold, helst otte pr. hold. Papir og skriveredskab.

Vælg et ord på et antal bogstaver, der svarer til antallet af deltagere på holdet. Skriv hvert bogstav i ordet på et stykke papir hver for sig og læg dem i hver deres kuvert eller lukkede kasse. Fordel dem mellem holdets deltagere, så alle har en beholder med et bogstav.

Holdet skal nu – medbringende deres bogstavbeholdere – hurtigst muligt løbe en strækning (rundt om huset) – helst med forhindringer – og samle ordet igen. Så mange hold som muligt løber samtidig. Første hold til at gendanne ordet korrekt har vundet.

Ordet skal samles i den rækkefølge deltagerne på holdet kommer i mål. Hvis deltageren med bogstav 3 kommer i mål før deltageren med bogstav 2, så har holdet tabt, medmindre alle deltagerne på holdet kan løbe tilbage til start og retur til mål og korrekt samle ordet før konkurrenterne.

(Alkohol er næppe afgørende, men en det er naturligvis muligt at indlægge en ølstafet undervejs. Nøgenhed er vel nærmest en nødvendig hyldest til de oprindelige olympiske lege – hvor atleterne også kodede i ML – men i disse mobilkameratider kan man også i stedet vælge, at deltagerne kan få et forspring, jo mere tøj de tager på. Femten vinterfrakker og seks par bukser kunne takseres til 21 skridts forspring)

Jeg overvejede også en variant af ‘Sandhed eller Konsekvens’, som jeg ville kalde ‘Try-Catch’, men den orkede jeg ikke at implementere lige nu …

Et argument for alkohol på netop en datalogirustur for fremtidens udviklere af offentlige it-systemer som Polsag 2 og NemID 3 kunne dog også være dét, der gør det muligt at slutte med den obligatoriske XKCD: The Ballmer Peak. Skeptikere kunne dog indvende, at den fremgangsmåde hidtil ikke har givet overbevisende resultater, og derfor bør forkastes.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>