Buldrer afsted: Hver tredje danske nystartede it-virksomhed vokser med høj fart

For første gang siden før finanskrisen, som begyndte i 2007, er antallet af nye danske it-virksomheder i vækst på vej opad. Det viser nye tal, som Danmarks Statistik har offentliggjort.

Om end der er tale om en beskeden stigning fra 25 højvækstvirksomheder i perioden 2008-2011 til 26 nye it-virksomheder i vækst i 2009-2012, så er det stadig et godt tegn. Det mener Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-branchen:

“Vi ser nu, at it-branchen for alvor er ved at komme op i fart efter krisen. Det er afgørende for Danmark, at vi kan skabe ny erhvervssucceser,” siger Mette Lundberg i en pressemeddelelse.

Information- og kommunikationsvirksomheder tager teten
Ud af de 10 erhvervsgrupper, som Dansk Statistik har inddelt nystartede virksomheder i, markerer IKT-gruppen sig ikke som den største gruppe, men som gruppen med størst vækst.

36 procent af nystartede virksomheder inden for information og kommunikation, som er blevet startet i 2009, har opnået status af højvækst-virksomhed.

Det betyder, at virksomhederne i begyndelsen af opstartsperioden havde fem eller flere fuldtidsansatte og har oplevet en årlig vækst på 20 procent eller mere gennem en periode på tre år.

Stadig lang vej til fordums væksttal
Med 26 nye virksomheder i højvækstgruppen er det en stigning på syv procent i forhold til året før, men der er stadig lang vej igen set i forhold til de gyldne år før krisen.

I perioden 2007-2008 kunne der i gennemsnit offentliggøres 42 nye højvækstvirksomheder inden for information og kommunikation.

Udfordringen er arbejdskraft
De to it-iværksættere Camilla Ley Valentin fra Queue-it og Peter Mühlmann fra Trustpilot mener begge, at udfordringen er mangel på kvalificeret arbejdskraft.

En holdning som Mette Lundberg deler:

“Vi er på rette vej og der er potentiale for mere. Men hvis vi skal fortsætte den positive udvikling er det en forudsætning, at virksomhederne har adgang til kvalificerede it-folk,” skriver Mette Lundberg.

 
Læs også:

Dansk iværksætter-succes: “Vi ser intet loft for vores vækst”

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>