CSC-mistænkts computer angrebet med trojaner

Gottfrid Svartholm Warg, der er mistænkt i CSC-sagen, er blevet hacket. Det hævder forsvaret på baggrund af en antivirus-scanning, som politiet har foretaget af mistænktes computer.

Advokat Luise Høi afhører sin klient på retssagens tredje dag, og hun beder Gottfrid Svartholm Warg forholde sig til resultaterne af scanningen.

»Er der noget, der springer dig i øjnene ved resultatet?«

»Ja, det er det store antal af trojaner og vira. Trojanere kan gøre to ting, der er relevante i denne samenhæng. De kan skabe fjernadgang til computeren, og dels kan de overvåge aktiviteter på computeren,« svarer Warg.

Politiets antivirus-scanning viser også, at java-installationen på Wargs computer har downloadet et exploit, som har udnyttet et sikerhedshul i java.

»Den skaffer samme rettigheder som brugeren, som i dette tilfælde er administratoren. Så det giver adgang til alt på computeren,« tilføjer Warg.

Diskussionen af sikkerheden på den svenske mistænktes computer er central i sagen, da han hævder ikke kende noget til hackerangrebet, og at hans computer er blevet fjernstyret.

Læs også: Hackersagen: Anklager nægter at forholde sig til flere brugere på mistænktes computer.

Center for Cybersikkerhed har kaldt det for ‘meget usandsynligt’, at det skulle være tilfældet, men forsvaret forsøger altså at sandsynliggøre det.

Gottfrid Svartholm Warg er tidligere blevet frikendt i en lignende sag i Sverige, netop fordi det ikke kunne udelukkes, at computeren blev fjernstyret af andre.

Det var dengang et vidneudsagn fra amerikaneren Jacob Appelbaum, der overbeviste retten om det forhold, og Appelbaum er også indkaldt af forsvaret i dene sag.

Anklagemyndigheden har forsøgt at udelukke amerikaneren fra at vidne – dog uden held.

Læs også: Anklager i hacker-sagen: At retweete en artikel svarer til selv at have skrevet den

Tidsplanen skrider og skrider

Jacob Appelbaum skulle efter planen have været ved vidneskranken i dag fredag, ligesom den danske mistænkte, JT, også skulle have afgivet forklaring.

Retten er dog hævet lidt over kl. 14 fredag eftermiddag, da forsvaret ikke mener, at der er tid til at afhøre JT nu. Blandt andet fordi, anklagemyndigheden i dag har fremlagt nye bilag vedrørende danskeren, som forsvaret ikke har haft tid til at gennemgå.

Retssagen blev forsinket med flere timer allerede på førstedagen i mandags – også da på grund af bilag fra anklagemyndigheden, som forsvaret ikke havde haft lejlighed til at gennemgå.

Sagen genoptages igen onsdag den 10. september , hvor det forventes at JT skal afgive forklaring for første gang. Også Jacob Appelbaum ventes at skulle vidne i næste uge.

Der er planlagt domsafsigelse ultimo oktober.

Læs også: Tor-bagmand skal vidne i dansk hackersag

Læs også: Tidsplanen i CSC-sagen skrider med timelang navneleg

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>