Danskerne får kontaktløse Dankort næste år

Fra næste år kan Nets – selskabet, der driver Dankortet i samarbejde med banker og detailhandel – præsentere et teknisk overhalet Dankort, hvor det bliver muligt at gennemføre betalinger på under 200 kroner uden at taste PIN-koden, ja faktisk helt uden at sætte kortet i terminalen.

Det nye kort skal blot holdes i nærheden af Dankort-terminalen for at gennemføre transaktioner. Ifølge en pressemeddelelse fra Nets betyder det hurtigere og gnidningsløs betaling.

Læs også: Nu kan du overføre op til 500 kroner til et mobilnummer med din smartphone

Aftalen om det nye Dankort blev indgået fredag mellem Dansk Erhverv, der repræsenterer butikkerne, og Nets. Den indebærer ifølge Berlingske.dk blandt andet, at Dansk Erhverv skal bidrage med et beløb på mellem 65 og 70 millioner kroner for at bekoste dele af produktion, distribution og nye chips på de nye dankort.

Danskernes dankort bliver udskiftet løbende, og første bølge af de nye kort bliver rullet ud i juli 2015, hvor en række dankort står for alligevel at skulle udskiftes, skriver Nets.

NFC-teknologien findes i forvejen blandt andet rejsekortet i en række smartphones og rygtes også i den kommende iPhone 6, som Apple præsenterer i denne uge. Teknologien gørdet muligt at bruge telefonen som en slags virtuel tegnebog.
Derfor kan Dankort se frem til konkurrence om kontaktløse betalinger.

Læs også: Kære nye formand:
– Seniorerne har meget stor betydning

I en aftale indgået i 2013 mellem Dansk Erhverv og Nets forpligter Nets sig netop til at sørge for, at dankortet ‘er teknologisk tidssvarende, så kortet løbende opdateres i forhold til den teknologiske udvikling, markedskrav og brugerønsker, der er til et moderne betalingskort.’

»Denne aftale betyder, at Dankortet tager et vigtigt skridt ind i fremtiden i forhold til at forblive et stærkt og foretrukket betalingsalternativ for danskerne. Det har stor betydning for danskerne, og det er vigtigt for detailhandlen,« mener Henrik Hyltoft, markedsdirektør i Dansk Erhverv.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>