Din pc’er og tablet lader trådløst fra næste år

Allerede fra næste år vil det være muligt at lade din bærbare pc op helt uden at bruge klodsede transformere med lange ledninger.

Og mens du er i gang, kan du lægge din mobil ved siden af – så lader den med.

Sådan ser den nære fremtid ud ifølge Kirk Skaugen, der er senior Vice President ved Intel, en af verdens førende processor-producenter, skriver computerworld.com.

Nyheden om den nye og formodenlig mere bekvemme opladningsform kom på IFA-branchemessen i Berlin, hvor Kirk Skaugen i et oplæg fortalte om Intels planer for trådløs opladning de næste år.

»Inden for de næste år vil vi se hundredetusinder af ladestationer. Det er Intels ønske, at trådløs opladning udvikler sig fra wearables til telefonen, til tabletten, til pc’en« , siger Skaugen.

Læs også: Starbucks bygger trådløs opladning ind i bordene

Intel er i færd med at udvikle de kredsløbskomponenter, der skal bruges inde i computeren for at få den trådløse opladning til at fungere. Store pc-producenter som Dell, Lenovo, Asus og Panasonic støtter angiveligt op om idéen.

Intel vil anvende en standard for trådløs teknologi fra en organisation kaldet A4WP (Alliance for Wireless Power), hvis magnetiske resonansteknologi forvandler for eksempel bordplader til trådløse ladestationer. Ifølge computerworld.com udvikler Intel på trådløse ladere i størrelsesordenen 20 til 50 watt, hvilket vil kunne tilfredsstille de fleste almindelige brugere, men som vil være i underkanten for store skærme og bærbare gamer-computere.

A4WP-organisationen har mere end 100 medlemmer, herunder Qualcomm og Samsung.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>