Faldende chancer for at blive glemt af Google

Googles nye ufrivillige tilbud til de europæiske borgere om, at de kan blive »glemt« af søgemaskinen har taget kontinentet med storm.

I alt har virksomheden på omkring fire måneder modtaget over 120.000 ansøgninger, der gennemsnitligt anmoder om at få fjernet fire links fra søgemaskinen. Det giver lige knap en halv mio. links, som firmaet indtil videre har skulle vurdere.

Men hvor ofte får borgerne egentlig medhold i ansøgningerne?

Google oplyste i slutningen af juli, at selskabet i over halvdelen af tilfældene godkendte ansøgningerne, men noget tyder på, at det er gået den anden vej siden da.

Læs også: Du kan kun blive glemt på google.dk – google.com husker dig stadig

Nu får omkring 59 pct. afslag, 36 pct. bliver godkendt, og 5 pct. bliver sendt tilbage til ansøgeren på grund af manglende oplysninger, skriver Quartz.

Tallene stammer fra det famøse site Forget.me, der forsøger at gøre en forretning ud af at håndtere EU-borgernes anmodninger om at blive glemt af Google. Forget.me har indtil videre behandlet ansøgninger om at få fjernet 15.000 links, hvilket svarer til et udsnit af lidt over tre pct. af det samlede antal links. Ud af de 15.000 anmodninger, har Forget.me fået svar på udfaldet fra omkring halvdelen.

I langt størstedelen af tilfældene (26 pct.) skyldtes afslagene ifølge Quartz, at den information, der skulle fjernes, var relevant for forbrugerne.

I 22 pct. af tilfældene skyldtes afslagene, at ansøgeren selv var forfatter til det materiale, vedkommende ville have fjernet henvisningen til.

Google har desuden afvist mange borgeres ansøgninger om at få fjernet henvisningen til deres sociale medie profil. Denne årsag står for 13 pct. af afslagene.

Der er dog også ansøgninger i den mere kuriøse ende, hvor de indsendte links ikke refererer til virkelige personer. Denne type afslag er gældende i fire pct. af tilfældene.

Mens det kunne tage op mod 50 dage at få besked fra Google i starten af perioden, så er den gennemsnitlige svartid på en ansøgning nu omkring fem dage ifølge Quartz.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>