Google på fremmarch i Europa: Bygger nyt kæmpe-datacenter



Friske farver – sådan ser der ud i et af Googles eksisterende datacentre.

Næsten 4,5 milliarder kroner.

For det beløb bygger Google over de næste fire år et nyt datacenter i Eemshaven i Holland, hvorfra selskabets mange cloud-services skal kunne leveres endnu hurtigere og mere stabilt til de europæisske brugere.

Selskabet skriver i et blogindlæg, at der skal bruges flere end 1.000 medarbejdere til bygge-projektet, og at datacentret skal være helt operationsdygtigt i 2017, hvorefter det vil have 150 faste medarbejdere.

Det hollandske datacenter vil ifølge Google blive kølet ved hjælp af luft og vand.

Fire store datacentre i Europa
Samtidig beskriver selskabet, hvordan det europæiske setup nu kommer til at se ud:

“Det vil blive Googles fjerde, hyper-effektive facilitet i Europa.”

“Vigtigt er det, at efterspørgslen på internet-services forbliver så stærk, at den nye bygning ikke betyder en reduktion andre steder.”

“Vores ekspansion vil fortsætte i Dublin i Irland, i Hamina i Finland og i St. Ghislain i Belgien. Vores eksisterende, lejede datacenter i Eemshaven vil også fortsat være i drift,” skriver Google.

Selskabet oplyser, at det første europæiske datacenter blev anlagt i 2007. Eemshaven er blevet valgt til det næste store datacenter, blandt andet fordi der er direkte kabel-forbindelse til både London og Amsterdam.

Læs også:

Galleri: Her bor internettet – se Googles gigantiske datacentre

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>