Håndsrækning fra streaming-gigant: Netflix til Ubuntu uden browser-fifleri

Det kan snart være slut med browser-tricks, når Ubuntu-brugere vil se Netflix. Virksomheden har taget det første af en række skridt, der skal lade tjenesten køre native på Ubuntu uden det mindste behov for at fifle med indstillinger. Det skriver Ubuntu-sitet OMG! Ubuntu!

Version2 kunne i sidste måned berette, at de værste fiksfakserier allerede nu kan undværes, når der skal streames film og serier i det Linux-baserede styresystem. Hvor det før var nødvendigt for eksempel at have et program som Wine til at køre Windows-software på Ubuntu, kan man med den seneste beta-udgave af Google Chrome køre Netflix native med en relativ simpel ændring af User-Agent-strengen.

Læs også: Ingen hokus pokus: Nu kører Netflix native på Linux

En anden User-Agent skal narre Netflix til at tro, at den har at gøre med en plaform, som er godkendt af streaming-tjenesten. Men selv den ændring skal fremover være overflødig. I hvert fald har Netflixs Paul Adolph rettet en henvendelse til miljøet af Ubuntu-udviklere, hvor han forklarer, at Netflix åbner folden for Ubuntu-brugerne.

I en e-mail forklarer Paul Adolph, at den nyeste version af Ubuntus sikkerhedsbibliotek NSS – 3.16.2 – tillader Netflix at køre stabilt i Google Chrome. Og hvis biblioteket bliver indført på også den ældre version af Ubuntu, vil Netflix sørge for, at godkende Ubuntu-platformen.

Den kommende udgave af Ubuntu 14.10 vil komme med et nyt NSS-bibliotek. Men størstedelen af brugerne vil stadig bruge en ældre version af biblioteket på Ubuntu 14.04 LTS. Derfor efterspørger Paul Adolph i sin mail, at det nye NSS-bibliotek kan tilføjes til Ubuntus Update Stream.

Hvis man ikke kan vente på, at Netflix godkender Ubuntu, kan man stadig bruge guiden her på Version2 til at få nem adgang til streaming-tjenesten.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>