Miljøministeriet gentager nok en gang aarhusiansk affaldsmyte

To ud af tre danskere frygter, at det affald, de sorterer, bliver blandet sammen igen bagefter. Det viser en undersøgelse, som Miljøministeriet har fået fortaget.

Men det har borgerne ingen grund til at frygte, fordi det er en myte, understreger miljøminister Kirsten Brosbøl (S) og opfordrer borgerne til at sortere løs gennem kampagnen ’Kend dit affald’.

Desværre er nogle myter så sejlivede, at de trives i bedste velgående i ministerens eget bagland. Det gælder myten om et affaldssorteringsanlæg i Aarhus.

I pressemeddelelsen hedder det nemlig: ’I Aarhus var der problemer med den automatiske forsortering, der ikke var god nok til at sortere de grønne poser med madaffald fra de sorte med restaffald.’

Men det er ikke rigtigt, hvilket vi påviste her i Ingeniøren i september 2013.

Det optiske posesorteringsanlæg fungerede efter hensigten og overholdt de krav, som kommunen havde stillet til anlægget.

Læs også: Miljøstyrelsen viderebringer gammel skrøne om affaldssortering

Efter Ingeniørens artikel justerede Miljøministeriet omtalen af sorteringsanlægget på sin hjemmeside, hvoraf det ellers fremgik, at Optibag- anlægget aldrig nåede op på mere end 50 procents korrekthed i sorteringen.

Læs også: MiIjøstyrelsen sletter fejlagtig omtale af sorteringsanlæg

Vi har spurgt Miljøministeriet, hvordan de forkerte oplysninger alligevel kunne finde vej til en pressemeddelelse, der netop handler om at komme de gamle myter til livs.

Her siger kontorchef Elisabeth Wolstrup fra Miljøstyrelsen, at hun ikke mener, at teksten siger, at det var den tekniske løsning, der var problemer med. Men at det var det samlede system omkring sorteringen, der ikke fungerede i Aarhus:

»Formålet med kampagnen er at komme de myter til livs, som undersøgelsen viser, der er omkring affaldssortering, og så vil vi fortælle, at tingene fungerer i dag«, siger hun.

Det vil sige, at I ikke finder anledning til at ændre noget i jeres formulering?

»Nej – folk er optaget af, hvorvidt deres affald blandes sammen. Vi vil gerne sige til dem, at det gør det ikke,« siger hun.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>