Næste udgave af Microsoft Office går i sort

Foreløbig ser det ikke ud til, at Microsoft har planer om store revolutioner i den næste udgave af selskabets Office-pakke, som foreløbig har det uofficielle navn Office 16. Den er på vej i test, og skærmdumps afslører to mindre ændringer, skriver The Verge.

Det siger måske en del om, hvor Office-pakken er nået til i dag, når den mest efterspurgte funktion ifølge Microsoft skulle være et mørkt farvetema.

Brugergrænsefladen i den nyeste udgave af Microsoft Office 2013 er holdt i et næsten hvidt design, men med Office 16 skulle det blive muligt at vælge et mørkt design i samme mørkegrå farvetoner, som bruges i eksempelvis Adobe Photoshop og mange andre applikationer.

På funktionssiden arbejder Microsoft ifølge The Verge også på at finde en bedre hjælpefunktion. Da Microsoft introducerede den nye Ribbon-brugerflade i Office 2007 var argumentet, at mange af de funktioner, brugerne efterspurgte, allerede fandtes, men brugerne kunne ikke finde dem.

Derfor forsøgte Microsoft sig med de nye Ribbon-menuer, som ændrer sig alt efter, hvad brugeren er i færd med, for at bringe relevante funktioner frem.

Til trods for, at Ribbon blev kritiseret af brugere, som havde vænnet sig til de gamle rullegardinmenuer, så var det dog ikke så udskældt som Microsofts hjælpeværktøj Clippy, der i bund og grund skulle løse den samme udfordring.

I Office 16 har Microsoft beholdt Ribbon-menuerne, men ser også ud til at ville introducere et nyt søgefelt, som brugerne kan bruge til at få hjælp til det, de arbejder med.

Ifølge The Verge er testudgaven af den nye Office 16 ude hos udvalgte Microsoft-partnere, og det betyder formentligt, at den nye udgave kan blive lanceret i løbet af 2015.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>