Opdatering lægger Rejsekortets selvbetjening ned hele weekenden

Skal du rejse i weekenden, så sørg for, at der er penge på dit rejsekort senest fredag 26. september klokken 16. I forbindelse med en opdatering af rejsekort-sysetmet vil selvbetjening og dermed optankning via rejsekort.dk nemlig være utilgængelig i to dage og fire timer fra fredag eftermiddag til søndag aften klokken 20. Brugere med automatisk optankning skulle dog ikke blive berørt i den forbindelse.

Og skal du med bussen i weekenden, skulle du allerede torsdag 25. september kl. 16:00 have sørget for at have tanket op, fremgår det af en besked på rejsekortet.dk, hvor også en række andre informationer er nævnt, som de rejsende bør være opmærksomme på.

Men hvordan kan det egentlig være, at systemopdateringen gør selvbetjeningssystemet på rejsekort.dk utilgængeligt en hel weekend i stedet for blot et par timer, vil nogen måske spørge. Det har Version2 i hvert fald spurgt adm. direktør i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten om.

Og faktisk er det ikke opdateringen i sig selv, der bevirker nedetiden på selvbetjeningsdelen.

Læs også: Trafikselskaber: Uklogt at droppe klippekort under opdatering af rejsekort

»Selve overgangen til det ny system tager nogle få timer, men kontrollerne for, om det nye system fungerer tilfredsstillende, vil ske hen over weekenden. Dette inkluderer pilot-stationer og busser, samt afregnings- og selvbetjeningssystemer. Vi åbner først for adgangen til selvbetjeningen, når vi har vurderet, at det ny system fungerer tilfredsstillende,« skriver Bjørn Wahlsten i en mail.

Under opdateringen vil det i perioden mellem fredag den 26. september kl. 19:00 og lørdag den 27. september kl. 9:00 heller ikke være muligt at tanke sit kort op på et salgssted på en station. Det skyldes, fortæller Bjørn Wahlsten, at der i perioden flyttes data fra det gamle system til det nye, og kontrollerne på data foretages, før salgssystemet åbnes igen.

De fysiske optanknings-automater vil i det store hele være tilgængelige under hele opdateringen, med undtagelse af nogle få minutter natten til søndag. Selve opdateringen vil i første omgang kun give mindre synlige ændringer for kunderne, fortæller Bjørn Wahlsten:

»Overgangen til det nye system skaber grundlaget for en lang række nye muligheder og forbedringer som efterfølgende vil blive implementeret i forhold til gældende planer og krav fra trafikselskaberne. I første omgang er det begrænset ny funktionalitet, der kan ses af kunden, men forberedelser til at stille nye funktioner til rådighed gør efterspurgte ønsker mulige at udvikle efterfølgende.«

Læs også: Forbrugerombudsmanden til Rejsekort A/S: Få styr på rabat-info, saldo og historik

I forbindelse med opdateringen vil der dog være flere synlige ændringer, som Forbrugerombudsmanden har efterspurgt, og som tidligere har været omtalt her på Version2. Dels bliver det med opdateringen kaldet VS5 muligt at følge en rejsehistorik fra 1. januar 2014. Når kalenderen viser 1. februar 2015 vil det betyde, at det er muligt at se 13 måneders rejsekort-historik.

Og det er nødvendigt, hvis rejsekortet skal leve fuldt op til betalingstjenestelovens krav om meddelelse af oplysninger på papir eller andet varigt medium af rejsehistorik. Februar 2015 er netop den deadline, Forbrugerombudsmanden har givet rejsekort til at leve op til betalingstjenesteloven.

Derudover vil et andet kritikpunkt fra Forbrugerombudsmanden også blive mødt. Fremover vil der være en udspecificering af den aktuelle saldo for hver postering i historikken, og ikke som i dag, hvor det kun er muligt at se en samlet saldo.

Endeligt skulle der også komme oplysninger om, hvor rabat kan anvendes på selvbetjeningssiden. Rabatter kan nemlig ikke anvendes alle steder, det fremgår dog ikke i forbindelse med siden, hvor brugerne bliver oplyst om, hvilket rabattrin, de befinder sig på. Det har Forbrugerombudsmanden ligeledes kritiseret.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>