Postens nye el-knallert laster 200 kg og sparer CO2

Den tid, hvor posten i rød uldfrakke svang benet elegant over sadlen på den gule postcykel, er for længst forbi. Væk er også den sorte lædertaske foran på styret og de grønne kanvastasker på bagagebæreren. Først blev cyklen erstattet af larmende og benzinforbrugende knallerter – som der stadig er mange af – og senere er den trehjulede elcykel kommet til.

Nu forsøger Post Danmark sig med endnu et eldrevet pakæsel i form af el-knallerten Paxster. Foreløbig er der indkøbt ti styk, som har deres daglige rute på Bornholm og Fredensborg i Nordsjælland.

Læs også: Dansker udvikler trehjulede elscootere til pakkeposten

En Paxster er indregistreret som en bil, men kan kun køre 45 km/h. Rækkevidden er 70 km på en opladning, og så kan den transportere 200 kg breve og pakker. Det skal sammenlignes med en almindelig knallert, der højst kan transportere 60 kg. Den model, Post Danmark har indkøbt, er udviklet af den norske virksomhed Loyds Industri as.


Postens nye el-knallert kan laste 200 kg breve og pakker i lastrummet. Faktisk kan den laste helt op til 300 kg, men ifølge EU-regler, må den type køretøjer ikke transportere mere end 200 kg last. Foto: Post Danmark

Ifølge Post Danmark vil det spare depotskabe ude på ruten, transport af post til depotskabene samt en masse af- og påstigninger, ompakning og balanceren med en tohjulet knallert.

Læs også: Minitest: Imponerende elektrisk motorcykel

Post Danmark understreger, at Paxster blot er én mulighed for at dække køretøjsbehov mellem en trehjulet elcykel og en mindre varebil. Efterfølgende vil der blive taget stilling til udbud, så alle leverandører i segmentet får mulighed for at byde ind. Først derefter kan yderligere køb komme på tale.

Elkøretøjer er centrale elementer i Postens mål om at reducere CO2-udledningen med 40 procent i 2020 set i forhold til 2009. På nuværende tidspunkt består el-flåden af 1.850 elcykler, 50 elbiler og 100 el-scootere. Det forventes, at hver Paxster kan spare cirka ét ton CO2 om året.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>