SF: Uacceptabel it-løsning til jobcentre

Formålet var egentlig at gøre det hele lettere for borgerne: Når man som arbejdsløs skal i kontakt med jobcenteret og booke en tid hos en sagsbehandler, så skal det fremover foregå gennem den fælles it-platform Jobnet.dk. Sådan blev det fastlagt i aftalen om en reform af kontanthjælpssystemet, der blev indgået mellem regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance sidste år.

Kommunernes Landsforening (KL) var oprindelig glad for idéen med en national bookingløsning, men har siden kritiseret Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) for implementeringen.

Læs også: Kommuner advarer mod statsligt it-system til jobcentre

STAR har valgt at holde fast i en såkaldt envejsintegration af planlægningssystemet bag Jobnet.dk, der ifølge KL blandt andet betyder, at borgere kan risikere at stille forgæves op til møder med sagsbehandlere, fordi møderne er blevet aflyst uden de får besked på forhånd.

»Hvis deres it-systemer fungerer så dårligt sammen, at borgere risikerer ikke at få besked om en aflysning, så mener jeg, det er uacceptabelt,« siger SF’s arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen, til Version2 og fortsætter:

»Det mener jeg ikke, man kan være bekendt.«

Kalenderkaos på jobcenteret

It-leverandører til jobcentrene som KMD og Edora har i flere høringssvar til STAR forgæves forsøgt at få åbnet for adgangen til det Det Fælles Datagrundlag (DFDG), så kommunernes egne kalendersystemer kan synkronisere begge veje med det nationale planlægningssystem, Jobcenter Planner.

STAR’s envejsløsning er siden blevet kaldt »urimelig« af lektor på Datalogisk Institut på KU, Erik Frøkjær, der mener, at ministeren bør gribe ind, hvis der ikke bliver gjort noget ved det.

Læs også: Ekspert: Urimeligt, at staten lukker for it-adgang

Version2 har forelagt kritikken for beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), men hun har ifølge hendes pressemedarbejder ikke kunne udtalelse sig med begrundelsen, at det er en meget teknisk sag, som må klares mellem STAR og kommunerne.

STAR har flere gange forklaret valget af en løsning med envejsintegration med, at det er »den mest stabile og letteste at integrere«, men har ikke ville uddybe begrundelsen.

Dette er dog ikke godt nok for SF, der kalder på en anden løsning end den, STAR lægger op til:

»Det er at spilde den enkeltes tid, og det mener jeg ikke er rimeligt. Borgeren bliver sorteper, og det duer ikke. Det må man få løst,« siger Eigil Andersen (SF).

Det er planen, at alle landets jobcentre skal benytte sig af det fælles planlægningssystem inden for det næste års tid. Kommunerne frygter nu, at systemet vil komme til at betyde mere administrativt arbejde til de i forvejen travle medarbejdere.

I et høringssvar til STAR, skriver KMD desuden, at jobcentrene »bliver pålagt den dobbelte administration af kalenderne«, når de bliver mødt med kravet om at benytte STAR’s løsning til selvbooking.

Opdateret den 19.09.2014 kl. 14.37

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>