Smartcard-kartel knaldet af EU: Får bøde på en milliard kroner

Samsung, Philips og Infineon må til lommerne og hoste op med en milliard kroner i bøde til EU for ulovlig kartel-dannelse på smartcard-markedet.

Bøden er blevet udstedt til de tre selskaber af EU-kommissionen.

De tre selskaber skal betale for i årevis at have afstemt deres priser efter hinanden, så de derved har undgået priskrig og dermed følgende prispres på smartcard-markedet.

Også smartcard-producenten Renesas – dengang ejet af Hitachi og Mitsubishi – har været en del af kartellet, men Renesas slipper for bøde, fordi selskabet har løftet sløret for aftale-komplekset for EU, der indtil Renesas meldte sig, ikke havde nogen anelse om, at der var aftalte priser på det europæiske smartcard-marked.

Kartellet var aktivt fra september 2003 til september 2005, da EU gik ind i sagen.

Smartcards er de chip-kort, der blandt andet anvendes som SIM-kort i smartphones, som kontokort, kreditkort, identitets-kort, tv-kort og meget andet.

EU’s konkurrencekommissær, Joaquín Almunia, siger, at det er ‘afgørende, at virksomhederne fokuserer deres indsats på at udkonkurrere rivalerne via innovation og ved at levere de bedste produkter.”

De pågældende selskaber har udvekslet oplysninger om priser, kontrakt-forhandlinger, produktions-kapacitet og meget andet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>