TDC i kæmpe-investering: Lægger 12,5 milliarder for norsk selskab

Fakta om Get

• Get er Norges næststørste kabel-tv-udbyder med en omsætning på 2,4 mia. norske kr. og et overskud før skat, renter og afskrivninger (EBITDA) på ca. 1,1 mia. norske kr. (2013). Selskabet har hovedsæde i Oslo og beskæftiger ca. 840 medarbejdere. TDC Norge har i dag ca. 180 medarbejdere.

• Gets største forretningsområde er kabel-tv og højhastighedsbredbånd, og selskabet har 500.000 husstands- og erhvervskunder inkl. et stort antal lokale antenneforeninger og boligselskaber.

• Selskabet er ejer og operatør af et stort hybridnet (fiber og koaxialnet) i de større byområder i Norge. Ca. 0,7 millioner husstande og virksomheder – inkl. de eksisterende ca. 500.000 kunder – er inden for rækkevidde af Gets og dets partneres infrastruktur.

• Gets kunder har adgang til højhastighedsnetværk med bredbåndsprodukter på pt. op til 200 Mbit/s. Get har i 2013 testet bredbåndshastigheder på 1 Gbit/s i sit net.

• Gets kunder kan se tv på alle platforme, hvor de vil, og når de vil, og de kan fjernstyre optagelser på deres bokse med en Get app. De har adgang til 150 af de mest populære norske og internationale tv-kanaler. Gets tilbud omfatter også en digital filmtjeneste med flere end 6.000 udlejningsfilm.

Kilde: TDC

TDC har indgået en aftale om at købe det norske kabel-tv-selskab Get A/S til en samlet pris på 13,8 milliarder norske kroner, omkring 12,5 milliarder danske kroner.

“De to virksomheder har komplementære styrker på tværs af tv, bredbånd og telefoni,” lyder det blandt andet i en pressemeddelelse.

“Købet af Get er TDC Groups største og vigtigste investering i mange år. Vi har ventet på denne mulighed, og vi ser købet som en naturlig og rettidig udbygning af TDC Group til en førende skandinavisk udbyder af kabel-tv, underholdning og højhastighedsbredbånd på kabelnet,” siger koncernchef og administrerende direktør Carsten Dilling.

“Det er samtidig et strategisk skridt ind på privatmarkedet i Norge på et område, som vi har et indgående kendskab til gennem mange års succesfuld udvikling og drift af YouSee på det danske marked,” fortsætter han.

Får 1,7 millioner husstande som kunder
Get har 500.000 husholdnings- og erhvervskunder. Med opkøbet vokser kabel-tv-forretningen i TDC Group til i alt 1,7 millioner husstande fra de nuværende 1,2 millioner husstande i YouSee.

Samlet vil 29 procent af TDC Groups omsætning (2013) komme fra kabel-forretningen, og andelen forventes at vokse, oplyses det.

“Get er en veldrevet forretning med verdensklasse-produkter på et attraktivt marked med stort vækstpotentiale. Væksten understøttes af en meget stærk norsk økonomi. Bortset fra i 2005 har selskabet siden 2000 haft to-cifrede årlige vækstrater, og det er i dag blandt de mest profitable på europæisk plan.”

“Købet styrker vores samlede kabel-tv-forretning på skandinavisk plan og sikrer os samtidig en stærk tilstedeværelse på både erhvervs- og privatmarkedet i Norge,” udtaler Carsten Dilling.

Administrerende direktør i Get siden 2000, Gunnar Evensen, fortsætter som leder af Get, oplyser TDC.

“Med TDC på holdet bliver vi en endnu stærkere virksomhed, som vil styrke vores position på det norske marked,” siger Gunnar Evensen.

TDC Group køber Get af GS Capital Partners og Quadrangle Capital Partners. TDC skriver, at købet gældsfinansieres. 

Købet skal godkendes af de norske konkurrencemyndigheder, hvilket forventes at ske i 4. kvartal.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>