Test: Sexet mus fra Microsoft – god på farten, men trættende i længden



Foto: Morten Sahl Madsen

Mousepads og touchskærme er fine til den korte dag eller på skødet i sofaen, men der er stadig intet, der slår en god gammeldags mus. Den er ofte mere præcis på skærmen end både touch og trackpads og giver også en bedre arbejdsstilling og dermed mindre ondt i ryggen, armen og hånden.

Derfor er det også smart at have en lille mobil mus med, hvis man ofte er på farten for at arbejde. Der findes et hav af små generiske Bluetooth-mus, som ofte er ok – men kedelige at se på.

Jeg har ejet Arcmouse fra Microsoft i et halvt år og brugt den ofte på mine mange interviewture og rejser. Her kommer altså den endelige dom over den “knækbare mus”.



Magneten bagpå er en lille designperle. Foto: Morten Sahl Madsen

Design

Med et let “knæk” folder telefonen sig ud og tænder. Den blå laser kan kun tændes ved at folde musen ud… eller faktisk sammen, hvor man giver den et knæ fra det flade udseende til en mere krumrygget positur, så den passer noget bedre i håndfladen.

Ros til Microsoft for en ingeniør- og designmæssig perle, for det er virkelig godt tænkt og udarbejdet. Der er virkelig en “wauw”-effekt, når man tager musen frem, knækker den, det blå lys tænder og så fungerer den bare.



Batterilevetiden er overraskende god. Det har endnu ikke været nødvendigt at skifte batterierne. Foto: Morten Sahl Madsen

Magnet på bagsiden

Men der findes dog en version uden dongle, som specifikt er bygget til Microsofts Surface-bærbare. Den fungerer efter en kort pairing med computeren uden problemer.

Tilbage til den med donglen. Mobile enheder, som kræver en dongle, er altid en anelse generende. Enten har man hele tiden den lille dongle til at sidde i sin computer, eller også skal man passe på det lille stykke metal, som alt for ofte bliver væk. 



Musen ligger godt i hånden, men den er stadig lille og er ikke skabt til at blive brugt i flere timer i træk hver eneste dag. Foto: Morten Sahl Madsen

Okay ergonomisk…

Arc Touch Mouse

Plus:

  • Lækkert design
  • Ligger okay i hånden til kort brug
  • Små finesser som haptisk scrollbar og magnet
  • Nem at tilslutte

Minus:

  • Kan ikke bruges hele dagen, uden at man bliver lidt øm i hånden og armen.

Karakter:


Priser fra EDBpriser

Konklusion

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>