Asiatiske togmastodonter i kamp om Ansaldobreda

Det bliver med al sandsynlighed enten japanske Hitachi eller kinesiske statsejede China CNR Corporation, der køber den skandaleombruste togproducent Ansaldobreda.

Selskabets italienske ejer, industrikoncernen Finmeccanica, har ved en høring i det italienske senats industriudvalg præsenteret en såkaldt shortlist af købere, som består af de to asiatiske togproducenter.

Finmeccanicas topchef, Mauro Moretti, fortalte ifølge internationale medier industriudvalget, at både CNR og Hitachi »er interesserede i at have baser i Italien«, mens ingen af de to endnu har afgivet bindende tilbud på AnsaldoBreda og søsterselskabet Ansaldo STS.

Læs også: Bombardier trækker sig fra kapløbet om Ansaldobreda

Finmeccanica, hvis kerneforretning ligger i militærindustri og rumfart, har længe forsøgt at sælge underskudsramte Ansaldobreda sammen med signalproducenten Ansaldo STS for at reducere koncernens gæld på 4,8 milliarder euro, godt 35 milliarder kroner.

Ansaldobredas ry som togproducent har fået skrammer efter kuldsejlede leverancer af højhastighedstog i Danmark, Holland og Belgien, og i Norge måtte man sidste sommer tage Ansaldobredas sporvogne ud af drift på grund af omfattende rustskader.

Den italienske togproducent har derimod haft bedre held med metroer og er i dag verdens førende producent af førerløse metrotog.

Læs også: Ny opgørelse: Så mange milliarder har IC4-sagen kostet skatteborgerne

Den canadiske togproducent Bombardier, som ellers blev betragtet som den mest sandsynlige køber, trak sig i september fra feltet. Finmeccanica meldte derefter ud, at man havde modtaget ikke-bindende tilbud fra andre aktører, og der har siden i de italienske medier været forlydender om, at én af aktørerne var netop kinesiske CNR.

Finmeccanicas bestyrelse mødes mandag for at diskutere salget, men forventer stadig ikke at have modtaget bindende tilbud.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>