Datasikkerheds-arbejdsgruppe udfordrer app-skabere: Hvad skal I med alt det data?

Hvorfor beder I brugerne give adgang til mere data end nødvendig?

Sådan lyder spørgsmålet i et brev, som Folketingets arbejdsgruppe om datasikkerhed har sendt til en række app-udbydere.

Foreløbig er der post på vej til Viber, Snapchat, Instagram, DMI, E-boks, Nordea Mobilbank, Danske Mobilbank og Angry Birds. Selskaberne bag mobil-programmerne bliver bedt om at redegøre for, hvorfor de indsamler den data, de gør, og hvorfor de beder om adgang til bestemte funktioner på telefonen.

I en undersøgelse foretaget af Forbrugerrådet Tænk fremgår det, at en række apps beder om adgang til data, der tilsyneladende ikke er nødvendigt for at bruge appen. Det vil arbejdsgruppen nu til bunds i.

Forbrugerrådet Tænk har undersøgt 34 forskellige apps og fundet flere eksempler på usædvanlige forespørgsler. For eksempel skal Rejseplanen have adgang til at sende mail og sms, lyder det fra interesseorganisationen.

Arbejdsgruppen om datasikkerhed blev nedsat under Folketingets Retsudvalg tidligere på året. Målet er at undersøge mulighederne for at forbedre beskyttelsen af personfølsomme oplysninger.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>