Det Hvide Hus udsat for større cyberangreb

Det Hvide Hus i Washington, der huser den amerikanske præsident, er formentlig et af verdens mest almindelige mål for cyberangreb. For nylig er den ikoniske bygning dog blevet ramt af et usædvanlig kraftigt et af slagsen. Det skriver Huffington Post.

Det er fast procedure at slå netværket fra, hvis der registres hackerangreb, skriver det amerikanske medie. Men hvor afbrydelsen plejer at vare timer, har dette angreb haft administrationen på den anden ende i flere dage.

Tirsdag bekræftede Det Hvide Hus, at man havde registreret unormal aktivitet på den ikke-klassificerede del af netværket. Der er dog ikke siden kommet officielle udmeldinger om angrebet.

Washington Post har til gengæld være i kontakt med kilder, der under løfte om anonymitet bekræfter, at den klassificerede del af netværket efter alt at dømme er uberørt. De fortæller desuden, at de mener, at Rusland er kilden til hackerangrebet.

Tidligere har et sikkerhedsfirma identificeret it-spionage-angreb fra russiske hackere – muligvis støttet af den russiske regering. Gruppen har blandt andet rettet angreb mod Ukraines regering og NATO.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>