Heftigt regnvejr skaber kaos i Nordjylland

Beredskab og politi i Nordjylland har torsdag formiddag haft travlt med at udbedre skader efter et voldsomt regnskyl har oversvømmet veje og diger. Politiet henstiller derfor alle trafikanter i området til at vente med unødig udkørsel.

Ifølge DMI er der i nattens løb lokalt faldet mere end 100 millimeter regn i det nordjyske, hvilket er et godt stykke over en gennemsnitlig oktober måned, hvor der falder 83 millimeter.

I den seneste pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi meldes der blandt andet om, at et dige i Hobro ved 12-tiden skulle være brudt sammen og store mængder vand er strømmet ud i et vejkryds. Politiet er til stede og beredskabet er i gang med at pumpe vandet væk.

»Vi har personale fremme, redningsberedskab er på stedet, og vi har indsatsleder på vej derned,« siger Henrik Skals, vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi.

Ligeledes har de store vandmasser forårsaget underminering af en hovedvej mellem byerne Sindal og Hjørring og vejen er øjensynligt i fare for at kollapse. Adskillige veje i området er oversvømmede og lukkede, melder politiet.

Politiet advarer om at underlaget kan være blevet skyllet væk under flere veje i det nordjyske og råder derfor bilister til at køre forsigtigt og efter forholdene. I Frederikshavn er der meldinger om, at vandet begyndt at stå op af brønddæksler som følge af kraftigt tryk.

Togdriften mellem Aalborg og Frederikshavn er nu også indstillet. DSB forsøgte ellers at sætte togene i drift med forsinkelser torsdag morgen, men måtte hurtigt opgive igen, oplyser DR. Angiveligt skulle det kraftige regnvejr enkelte steder have skyllet skærverne væk fra sporene, der bruges som ballast til at holde skinnerne på plads.

DSB vil rekvirere togbusser som erstatning, men erkender også, at vandmængderne visse steder på strækningen er så store, at heller ikke busserne vil være i stand til at køre hele vejen.

Også motorvej E39 skal i nordgående retning have været dækket med mudder fra omkringliggende marker i det ene spor, men begge spor skulle igen være farbare. Der er opstillet sandbarrierer, der holder vandet og mudderet væk fra vejen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>