IP-adresser forhaler politiets opklaringer af tyveri

Der bliver begået indbrud i dit hjem og kort efter ser du dit kæreste eje sat til salg på nettet. Da tyven har skullet bruge en IP-adresse for at sætte tingene til salg på nettet, tænker du, at det må være lige til for politiet at finde frem til en gerningsmand gennem IP-adressen.

Men det er det ikke, skriver DR Nyheder.

I hvert fald ikke i Kenneths tilfælde. Han ringede straks til Københavns Politi, da han opdagede sine bryllupsgaver fra et indbrud i sit sommerhus seks uger tidligere blive sat til salg på Den blå avis. Han oplevede at tyven blev ved med at sælge ud af tingene, mens politiet angiveligt arbejdede på sagen.

»Jeg kan ikke forstå, hvorfor de ikke bare tager ham. Der er ting fra vores bryllup, som vi har fået i gave. Jeg super gerne vil have de ting tilbage,« siger Kenneth til DR Nyheder.

Læs også: Justitsminister: Sessionslogning virkede ikke i praksis

Men det kan være svært for politiet at handle hurtigt nok til at finde stjålne genstande på nettet, fortæller Jan Bjørn, ledende politiinspektør hos Københavns Politi til DR Nyheder.

»Københavns Politi arbejder på at identificere gerningsmanden, som har udbudt varerne på Den Blå Avis, men det er ikke lige til. Der er ikke opgivet telefonnumre eller adresser på annoncen, så vi er nødt til at finde computeradresser, såkaldte IP-adresser og af den vej komme videre. Det tager desværre noget tid,« siger Jan Bjørn, der dog hæfter sig ved, at der i den pågældende sag er gået lidt vel lang tid med at efterforske.

Læs også: Nu stopper sessionslogning: Massesletning af data begynder

Også forsikringsbranchen kan genkende scenariet, hvor det synes lige for, at finde frem til gerningsmanden eller hæleren bag annoncen, men hvor der øjensynligt ikke sker det store fra politiets hånd.

»Vi kender desværre flere andre tilfælde, hvor politiet har afvist at efterforske gode tip, og det er selvfølgelig meget frustrerende for os, og et uheldigt signal at sende til tyvene,« siger Marianne Wier, der er skadedirektør i Topdanmark, Kenneths forsikringsselskab.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>