Ny Facebook-funktion spørger om du er ok under naturkatastrofer

Hvis du en dag befinder dig midt i et jordskælv eller en anden naturkatastrofe, vil du muligvis høre lyden af en push-meddelelse på telefonen, mens du løber i dækning.

Det er Facebook, der vil vide, om du er okay.

En ny funktion, som det sociale medie kalder ’Safety Check’, har til formål at holde øje med, om du er i et område, hvor katastrofen har ramt. Hvis det er tilfældet, spørger den, om du vil fortælle dine Facebook-venner, at du er i sikkerhed. Målet er, at det hurtigt skal være muligt at kommunikere i en krisesituation, og få en besked frem til de pårørende, der har mest behov for at høre nyt.

Funktionen er tilsyneladende inspireret af katastrofen i Japan 2011, hvor et jordskælv og en efterfølgende tsunami ledte til evakuering af over 400.000 mennesker.

»Gennem den krise så vi, hvordan folk brugte teknologi og sociale medier til at holde sig i forbindelse med dem de holder af,« skriver Facebook om tiltaget.

Den japanske katastrofe gjorde angiveligt it-giganten klogere på, hvordan det sociale medie bruges i krisesituationer.

Facebook finder dine lokationsinformationer blandt andet ved at se på, hvilken by du bruger internet i, og giver dig en notifikation, når venner i katastrofeområder markerer sig som sikre.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>