Ny opfindelse gør tablet til tegnsprogstolk

Som de fleste sprog er tegnsprog er ikke meget bevendt, hvis kun den ene part kender det. Døve er derfor ofte afhængige af tegnsprogstolke, hvis de vil tale med ikke-døve mennesker.

Men det amerikanske start-up MotionSavvy har netop lancereret en crowdfunding-kampagne, der kan gøre en tablet til en fuldt funktionel tolk mellem døve mennesker og omverdenen. Det skriver TechCrunch.

App’en UNI kan sammen med teknologi, der aflæser bevægelser, tyde alle håndtegn i det amerikanske tegnsprog. Derefter læser app’en det, man gerne vil fortælle, højt for samtalepartneren. Når personen efterfølgende svarer, kan app’en omsætte svaret til tekst, som den døve kan læse.

UNI-app’en er i prototypestadiet og virker lige nu på en Dell-tablet udstyret med Leap Motion-teknologi, der aflæser tegnene. MotionSavvys crowdfunding-mål er 40.000 dollars – omkring 235.000 kroner – for at færdigudvikle og producere den digitale tegnsprogstolk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>