CSC betaler 1,2 milliarder kroner for at lukke kæmpe-sag om regnskabs-svindel i blandt andet Danmark

CSC lægger knap 1,2 milliarder kroner på bordet for at lukke en langvarig sag med det amerikanske finans-tilsyn, U.S. Securities and Exchange Commission.

Dermed lægges den fire år gamle sag endegyldigt i graven.

Det amerikanske finanstilsyn mener, at CSC har overtrådt en række love og at selskabet blandt andet bevidst har svindlet med bogføring og regnskaber.

CSC har aldrig erkendt sig skyldig i beskyldningerne, men lover dog i forbindelse med forliget, at selskabet ikke vil bryde de pågældende love i fremtiden.

Danske problemer
Sagen har forbindelse til Danmark, i det den påståede regnskabssvindel har fundet sted i Danmark, Australien og i Storbritannien.

Det kan du læse mere om her: Regnskabsskandale: CSC-medarbejdere fyret for fejl

CSC har tidligere erkendt, at der har fundet ‘regnskabsmæssige uregelmæssigheder’ sted i Danmark og Australien efter en række interne audits, som selskabet indledte efter, at det amerikanske finanstilsyn var begyndt at efterforske firmaet.

I alt fandt CSC dengang uregelmæssigheder for omkring 430 millioner kroner.

En række danske CSC-folk har været under mistanke for ‘forsætlige tjenesteforseelser,” har CSC tidligere oplyst.

Du kan læse det amerikanske finanstilsyns forligs-tekst her..

Du kan læse mere om regnskabsballaden i CSC’s danske og nordiske afdelinger i denne artikel, som Computerworld bragte i marts 2011: Regnskabsrod for millioner hos CSC i Norden.

CSC har i Norden i de senere år gennemgået en storstilet oprydning, hvor der blandt andet er blevet afskediget et meget stort antal ansatte, ligesom interne procedurer, arbejdsgange og fokus-områder er blevet ændret.

Det kan du læse mere om her: Oprydning i CSC Danmark ved vejs ende efter fyringer og krise: Her er det nye CSC.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>