Blog: Kan du bestå den digitale 5 sekunders test





Digitaliseringen ændrer alt. IDC har formuleret en test, der afgør om din organisation er digital.

Vi har hørt det igen og igen: Digitaliseringen ændrer alt: arbejdsprocesser, ledelse, organisationer, forretningsmodeller ; ja hele forudsætningen for måden vi laver forretning og tænker forvaltning på.

Men så har det hidtil også været lidt småt med definitioner på, præcist hvad en digital organisation er.  Men i forbindelse med præsentationen af European Services 2020 Vision har analysehuset  IDC vovet at give et bud i form af “5 sekunders testen”.

Direkte citeret lyder testen sådan:

“A digital organization is one that can in five seconds or less assemble all the relevant information to take smart decisions and actions.”

Fem sekunder er måske at spænde hjelmen lidt hårdt. Men retningen og hastigheden er god nok. Der er allerede fart på digitaliseringen og det kommer kun til at gå stærkere.

En cool vision
Den mere end lynhurtige adgang til at søge og behandle data er en ikonisk beskrivelse af, hvad det er informationsteknologi skal kunne, når vi er blevet et d-land og vil have adgang til alt, over alt, præcis når vi ønsker det. Og ja, der er masser af forbehold, lang vej og en hulens masse andre forbehold.

Men den digitale 5 sekunders test er om ikke ligefrem et “man on the moon projekt” så en cool vision, der er til at forstå. Og løsningerne er også godt på vej: Digitaliseringen får fat i stadig flere processer. Selv er jeg lige nu især optaget af grænselandet mellem processer og relationer.

Mangler 820.000 hoveder
Selvfølgelig er der knaster på vejen mod d-land eller det digitale indre marked. IDC’s European Services Team har i forbindelse med European Servcies 2020 Vision også analyseret på digitale kompetencer i Europa og skønner, at der i 2020 vil mangle de rette digitale kvalifikationer hos 820.000 medarbejdere i både it-branchen men også med de nødvendige brugerkompetencer og ikke mindst kompetencer indenfor digital ledelse.

Ser frem til at den kommende danske digitaliseringsstrategi adresserer disse udfordringer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>