Heftigt DDoS-angreb: 2,6 milliarder hits i timen rammer cloud-tjenester

Det kinesiske aktivistsite Greatfire.org er under heftigt DDoS-bombardement formentligt fra kinesiske regeringsservere.

Omkring 2,6 milliarder forespørgsler i timen hamrer mod Greatfire.orgs servere, som er sat i verden for blandt andet at skaffe bandlyste sites som eksempelvis Facebook adgang ind i den folkerige republik.

For at få de mange forbudte hjemmesider ind på kinesiske computere benytter Greatfire.org en lang række cloud-værktøjer, og regningen for DDoS-angrebet er røget op på 200.000 kroner om dagen hos cloud-udbyderen Amazon.

Det skriver netmediet The Register.

Rækker ud efter hjælp
sin hjemmeside rækker Greatfire.org ud efter hjælp fra omverdenen, da organisationen ikke er opbygget til at modstå heftige DDoS-angreb, der er 2.500 gange kraftigere, end hvad man er vant til.

“Denne slags angreb er aggressive og en udstilling af censuren ved anvendelse af brutal magt. Angribere griber til denne slags taktikker, når de ikke har andre valg,” hævder Greatifire.orgs website-administrator, Charlie Smith, på aktivist-sitet.

Her understreger han, at Greatifire.org ikke kender sin fjende.

Samtidig fremgår det mellem linjerne, at der er tale om en magtfuld organisation, som ønsker at bibeholde den kineske censur med de mange bandlyste websites.

Amazon skal støtte ytringsfrihed
Og her er en omkostning på 200.000 kroner hos Amazon med til at presse Greatfire.orgs økonomiske formåen.

“Vi har brug for, at selskaber som Amazon er på vores side omkring ytringsfrihed,” skriver Charlie Smith på organisationens hjemmeside.

Samtidig efterlyser han folk, der kan bidrage med viden om, hvad der skal gøres, hvis angriberen/angriberne skruer op for sit DDoS-angreb.

Læs også:

Se oversigten her: Sådan rammes du af DDoS-angreb

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>