Her bliver trafikken styret af store robocops

I den congolesiske hovedstad Kinshasa med ni millioner indbyggere og knap 300 dødsfald på vejene om året kæmper myndighederne konstant med trafiksyndere.

Den kamp skal tre nye trafikrobotter være med til at råde bod på, skriver The Guardian.

Siden 2013 har hovedstaden i Den Demokratiske Republik Congo haft to af disse robocops til at holde øje med trafiksyndere og regulere biler, scootere og cykler på vejene.

Filmer trafiksyndere
De tre nye trafikrobotter hedder Tamuke, Mwaluke and Kisanga, og de kører alle på solenergi og udstyret med arme, der kan dirigere trafik.

Derudover indeholder robotterne til individuel pris på 185.000 kroner grønt og rødt lys til at regulere trafikken med og kameraer i deres roterende bryst, der sender billeder med trafiksyndere ind til den lokale politistation.

Selvom robotterne mere ligner legetøj end en autoritær politibetjent, er der tilsyneladende begejstring blandt Kinshasas trafikanter.

“Der er visse billister, der ikke respekterer trafikpolitiet. Men med robotterne bliver det helt anderledes. Vi skal respektere robotten,” siger taxachaufføreren Poro Zidane til The Guardian.

Kan ikke jagte trafiksyndere
De store trafikrobotter er udviklet af en congolesisk sammenslutning af kvindelige ingeniører.

Chefen for den sammenslutning, Therese Izay, påpeger, at det med robotternes indtræden i bybilledet er blevet sværere at slippe afsted med trafiksynder.

“I vores by kan man begå en forbrydelse og stikke af velvidende, at ingen så noget. Nu bliver der holdt øje dag og nat, så vi kan se forbryderne i realtid. Derved kommer de til at betale for deres forbrydelser, ligesom i alle de seriøse lande i verden,” siger Therese Izay til The Guardian.

Hun forklarer også, at hun sendt en anmodning til myndighederne om at købe 30 robotter mere til at overvåge landets motorveje og dermed hjælp politiet betragteligt.

Kinshasas guvenør, Andre Kimbuta, er glad for robotterne. Samtidig siger han, at de ikke er en erstatning for rigtige politibetjente, der kan jagte billister.

“Vi skal lykønske de congolesiske ingeniører, men politibetjentene skal også udføre deres jobs.” Siger han til The Guardian.

Du kan selv se robotterne i aktion i dette videovklip:

Kilde: Eagle News PH/Net 25/Youtube. 

Læs også:

Volvo bygger sin egen cloud-tjeneste: Realtidsdata skal udrydde bilulykker

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>