Nyt kort afslører bredbåndshastighederne i hele landet – tjek din adresse her

Tjekditnet.dk er et nyåbnet initiativ fra Erhvervs- og Vækstministeriet, hvor du helt ned på adresseniveau kan se og sammenligne din nuværende og de mulige bredbåndshastigheder for din bopæl.

Domænet tjekditnet.dk blev købt i sommer, og ministeriet åbner nu for søgeværktøjet over de bredbåndshastigheder, der er tilgængelige i dit nabolag – og ikke mindst, hvilken leverandør, som kan give dig det hurtigste internet.

“Tjekditnet.dk giver forbrugere og virksomheder overblik over, hvilken bredbåndshastighed, de har adgang til på deres specifikke adresse. Det gør det nemt for forbrugere og virksomheder at vælge den leverandør, der kan tilbyde den bedste bredbåndsdækning lige netop hos dem.”

Sådan opsummerer erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) hjemmesiden tjekditnet.dk i en pressemeddelelse.

“Samtidig giver de nye værktøjer på tjekditnet.dk forbrugere, virksomheder og kommuner et bedre grundlag for at spille en aktiv rolle i forhold til at efterspørge bedre bredbåndsdækning i deres lokalområde.”

“Det kan for eksempel være i situationer, hvor flere husstande ønsker at samle deres efterspørgsel,” fortsætter han.

Samtaler kommer til sommer
Opgørelsen viser blandt andet, at 83 procent af alle boliger og virksomheder har adgang til 100 Mbit/s-download.

Netop 100 Mbit/s-downloads inden 2020 har været skiftende regeringers målsætning.

Kortlægningen viser desuden, at 64 procent af danske boliger og virksomheder har mulighed for en upload-hastighed på 30 Mbit/s.

Erhvervs- og Vækstministeriet oplyser på sin hjemmeside, at sammenligningsservicen bliver udvidet til sommer med en kortlægning af dækningen for mobilt bredbånd og mobilsamtale.

Ministeriet hævder samtidig, at det er første gang – også i international sammenhæng – at det offentlige lancerer en så detaljeret kortlægning af den digitale infrastruktur, som privatkunder og virksomheder kan granske i dybden.

Du kan finde bredbåndssammenligningsservicen fra Erhvervs- og Vækstministeriet her.

Læs også:

Voldsomme prisdyk: Så meget billigere får du nu mobil og bredbånd

Så mange danskere får betalt deres bredbånd, telefoni og hardware af firmaet – er du en af dem?

Slut med dårligt mobil-signal: 700 Mhz-båndet åbnes for mobiltelefoni

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>