Overvågningssoftware afslører ‘død’ mands forsikringssvindel

Forretningsmanden Jose Salvador Lantigua fra Florida i USA har forfalsket sin død i Venezuela, hvorefter den efterladte familie forsøgte at score pengene fra Jose Salvador Lantigus livsforsikring.

Samtidig forsøgte forretningsmanden med sin død at stikke af fra flere millioner kroner i gæld til forretningsforbindelser, der med dødsfaldet kunne skyde en hvid pil efter at se så meget som én grøn dollarseddel.

Jose Salvador Lantigua var dog ikke mere død, end det amerikanske politi på gaden kunne anråbe manden, som svarede på tiltalen.

Og så var han afsløret som forsikrings-, forretnings- og passvindler

Afsløret af software
Afsløringen kom, da Jose Salvador Lantigua med det nye navn Ernest Willis ville anskaffe sig et pas.

Det medsendte foto fra ‘Ernest Willis’ viste sig ved hjælp af ansigtsgenkendelsessoftware at stemme overens med det billede fra pas-databasen, som Jose Salvador Lantigua brugte i 1996, da han ansøgte om et pas i sit eget navn.

Det skriver Jacksonville.com.

Fra hvid til sort
Nu står Jose Salvador Lantigua anklaget for flere lovovertrædelser, efter ordensmagten i første omgang havde studset over, at den hvide mand stod anført i pas-databasen som sort.

Herefter fik database-matchet fra ansigtsgenkendelsessoftwaren alle alarmklokker til at ringe.

Da betjentene endelig fandt frem til svindleren, bliver det nævnt i politirapporten, at de mødt en mand med en brun paryk og ‘dårligt affarvet skæg’.

Dette er langt fra sidste gang, at ansigtsgenkendelsessoftware kommer til at hjælpe politiet med at fange forbrydere.  

Det amerikanske føderale politi, FBI, har tidligere fortalt om et af sine store it-projekter, hvor ansigtsgenkendelsessoftware sammen med biometriske data  som fingeraftryk og andre informationer fra millionvis af amerikanere skal være med til at fange forbrydere.

Den database kan du læse mere om her.

Læs også:

Politichef: Hjælp os ved at installere overvågningskameraer i dit hjem

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>