Se top-listen her: Disse it-firmaer vil alle arbejde for

Uanset om du er godt tilfreds med den arbejdsplads, du har i dag eller er aktivt jobsøgende, så har du formentlig en drømme-arbejdsplads eller to rumsterende i baghovedet.

En ny undersøgelse fra amerikanske Poachable, der hjælper it-virksomheder med at finde nye medarbejdere, giver et indblik i, hvilke virksomheder, der typisk er mest populære blandt lønmodtagerne.

Gamle kendinge som Microsoft, IBM og Cisco er fortsat populære, men virksomheder som Google, Apple og Amazon er alligevel en tand mere attraktive, skriver vores kolleger fra CIO.com om Poachables undersøgelse.

Læs også: Stor efterspørgsel på dygtige udviklere i Danmark: Her er 8 spændende job

Poachable hævder at have 25.000 it-jobkandidater i sin database – og det er folk, der ikke aktivt søger et job – og 200 it-virksomheder, der så betaler for at få adgang til viden om potentielle kandidater, når de har svært ved at skaffe de helt rigtige it-profiler via almindelige jobopslag. 

Her vil vi helst arbejde
CIO har bedt Poachable lave et udtræk over de mest eftertragtede it-virksomheder, der henvender sig til enterprise-segmentet, og resultatet lyder:

1. Microsoft
2. IBM
3. Salesforce.com
4. Oracle
5. Cisco
6. HP
7. Dell
8. VMware
9. SAP
10. EMC
11. Siemens
12. Citrix
13. Symantec

Samtidig laver har Poachable også hver måned en generel liste over, hvilke virksomheder de passivt jobsøgende helst vil arbejde for, hvis de skulle skifte job.

Den liste indeholder ikke overraskende også en række kendte it-virksomheder.


Læs også:

Stor efterspørgsel på dygtige udviklere i Danmark: Her er 8 spændende job

Her er de mest eftertragtede it-jobs: It-specialister har kronede dage

Antallet af ansatte rasler ned hos danske it-giganter

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>