Stort hul i meget udbredt SEO-plugin – millioner af websites i fare

Mere end en million WordPress-websites er pludselig kommet i farezonen, efter at der er opdaget et stort sikkerhedshul i en udbredt plugin, som anvendes til at optimere websites.

Det gratis SEO-plugin til WordPress er udviklet af det hollandske firma Yoast, og det er blevet downloadet mere end 14,2 millioner gange.

Det gør det både til en af de mest udbredte SEO-plugin’er samt til en af de mest udbredte plugin’er til WordPress overhovedet.

Plugin’et indeholder en sårbarhed, som gør det muligt for hackere at manipulere med sitets database og eksempelvis i al hemmelighed at tilføje egne administrator-konti.

Sårbarheden er af typen blind SQL injection.

Den findes i alle versioner fra 1.7.3.3 og ældre af Yoast-plug in’et, der hedder WordPress SEO by Yoast.

Teoretisk kræver det autentifikation at udnytte sårbarheden, men det er et langt stykke hen ad vejen netop teori, da plugin’et ikke indeholder cross site-sikkerhed, CSRF (cross-site request forgery).

Det betyder, at en hacker kan få adgang, hvis han kan narre en administrator, en editor eller lignende af et site – til at invitere inden for ved eksempelvis at klikke på et special-designet link eller besøge en inficeret webside.

Det hollandske selskab har netop frigivet en opdateret version af WordPress SEO-plugin’et, nemlig version 1.7.4.

Du kan hente det opdaterede plug in på WordPress.org her.

Læs også:

Her er Sitecores guldrandede vinderopskrift: Forretning, salg, opfølgning.

Bestseller-listen: Disse 50 it-bøger fra udlandet sælges mest

Tip til it-freelancere: Her er der flest job

De 29 bedste open source-programmer i 2013

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>