Unity Technologies vinder IT-Prisen 2015

Vinderne af IT-Prisen 2015 er stifterne af Unity Technologies Nicholas Francis, Joachim Ante og David Helgason.

Det blev afsløret torsdag aften til IT-Branchens årsmøde på Børsen i København. Prisen som sponseres af Computerworld og er blevet uddelt siden 1991 gives hvert år til, hvad der i prisens fundats beskrives som: “En person, der via idéskabelse, drift af forretning eller offentligt hverv bidrager til en positiv udvikling af IT-branchen eller dens virksomheder“.

Sidste år gik prisen til super-programmøren Anders Hejlsberg, der står bag flere flere succesfulde programmeringssprog, herunder C#. Det kan du læse om her.

Men i år gik prisen til de tre stiftere af Unity Technologies Nicholas Francis, Joachim Ante og David Helgason.

Kaare Danielsen, Computerworlds bestyrelsesformand, overrakte prisen og motiverede valget med fokus på god forretningsledelse:

“Jeg må indrømme at vi er lidt gammeldags i dommerpanelet, så vi kan også godt lide at se at I tjener penge, og det gør I. Så jeg vil ikke tøve med at kalde Unity Technologies for den største danske it-succes siden Skype og Navision.”, forklarede han med henvisning til at Unity Technologies har formået at levere gode overskud de seneste år.

Hele dommerpanelets motivation lyder: 

  • IT Prisen 2015 går til de tre stiftere af Unity Technologies, Nicholas Francis, Joachim Ante og David Helgason. 
  • Gennem en kombination af de 3 stifteres meget forskellige styrker og kompetencer, har de formået at skabe en imponerende succes, der giver genlyd langt uden for Danmark. 
  • Ud fra en vision om, at ville demokratisere spiludviklingen og gøre det lettere og billigere at udvikle spil, har Unity Technologies i dag etableret en platform, som bruges af spiludviklere i hele verden.  
  • Unity Technologies har opnået imponerende markedsandele og har i dag 1. million registrerede spiludviklere som brugere og en førende markedsandel globalt i forhold til mobil udviklere. 
  • Samtidigt har Unity Technolgies formået at holde fast i de danske rødder og har i dag en udviklingsafdeling i hjertet af Købehavn på over 100 mand. Der igennem bidrager Unity til en innovativ og skabende it-branche i Danmark. 
  • Unitys historie er en klassisk it-succeshistorie, hvor fremsynethed, passion og de helt rigtige kompetencer kombineret med uendelige mængder hårdt arbejde fører 3 unge mennesker fra en spæd start i en kælder til en virksomhed med international succes – og gør drøm til virkelighed.

Læs også Computerworlds interview med Unity Technologies: “Vi ser intet loft for vores vækst”

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>