Anmeldelse: Nu kan du lave dit eget Super Mario-spil

Titel: Super Mario Maker
Udgiver: Nintendo/Bergsala
Platform(e): Nintendo Wii U
Testet på: Nintendo Wii U

I snart 30 år har Nintendo underholdt børn og barnlige sjæle med deres Super Mario-spil om den hoppende blikkenslager fra Brooklyn, New York, hvis evige opgave det er at redde Prinsesse Peach ud af kløerne på den forvoksede skildpadde Kong Koopa.

Super Mario Bros. definerede det moderne platformspil, da det udkom tilbage i 1985, hvor det gælder om at løbe fra venstre mod højre, alt imens man behændigt hopper over eller uden om de indlagte fælder og fjender. Bevares, Super Mario var ikke det første spil i genren, men den måde, Mario bevægede sig på, kombineret med et kreativt banedesign gjorde netop Super Mario Bros. til et forbillede for mange og sikrede det stor succes hos forbrugerne.

Med årene er Super Mario-spillene blevet stadig større og mere vilde, men grundformlen er mere eller mindre forblevet identisk. Det gælder om at styre Mario sikkert gennem de mange lumske baner, der adskiller ham og prinsessen. Lige indtil nu.



Det er praktisk talt en leg at lave sin egen Super Mario-bane, men det behøver ikke at være en leg at spille den igennem.

Det er utroligt nemt at gå til, for ikke at sige meget intuitivt. Ønsker man at tilføje en flyvende skildpadde til banen, er det et spørgsmål om først at trække en skildpadde ind på det rette sted, herefter et par vinger. At lægge mønter i en kasse er også bare et spørgsmål om at trække en mønt ned på den ønskede
kasse.



Spillet er en kærlighedserklæring til Super Mario-serien som helhed, og derfor kan man øjeblikkeligt skifte mellem seriens forskellige stilarter, fra 8-bit helt frem til moderne 3D-grafik.

Super Mario Maker

Karakter:


Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>