Denne usb-nøgle vil selvdestruere om 5, 4, 3, 2 …

Selvantændende mikrofilm eller beskeder, der tygges godt og grundigt, før de sluges, er standardindhold i enhver spionfilm med respekt for sig selv.

Men nu er det ikke kun Mission Impossibles superspion Ethan Hunt eller cyborg-detektiven Inspector Gadget, der har mulighed for at holde på hemmelighederne på denne måde.

Faktisk virker disse metoder håbløst gammeldags i forhold til den moderne spions alternativ.

Det er forskningscentret Palo Alto Research Center, måske bedre kendt som Xerox-centret, der har udviklet en selvdestruerende chip, der eksempelvis kan anvendes til lagring af data.

Den går ikke op i røg, men eksploderer i en million små stykker, hvilket gør det til noget af et puslespil, hvis de enkelte dele, skal sættes sammen igen for at genskabe data.

Det kræver hverken krudt eller benzin for at få usb-nøglen til at eksplodere. Effekten opnås på en helt anden måde.

Chippen er nemlig konstrueret af Gorilla-glas, det samme materiale, som også anvendes til skærmen på masser af mobiltelefoner.

Det er et meget solidt materiale, men også et meget skrøbeligt materiale, hvis det udsættes for den rigtige behandling.

Når det sker, så knuses glasset bogstavelig talt i en million små stumper.

Ikke bare Inspector Gadget
I videoen kan du se, hvordan det ser ud, når selvdestruktionen sættes i gang med en laser, men den samme effekt kan også opnås gennem et radiosignal eller via et fysisk tryk.

Selv om vi trækker paralleller til underholdningsverdenen i form af Inspector Gadget, så kan denne form for lagermedier naturligvis give rigtig god mening i beskyttelsen af følsomme data i udsatte – eller konfliktområder.

Ligeledes ville en mobiltelefon også blive langt mindre interessant for lommetyve, hvis chippen blev ubrugelig efter tyveriet.

Omvendt kan det give problemer for lovens lange arm, hvis kriminelle kan få de digitale spor til at forsvinde op i den blå luft.

Hvordan den eksploderende chip vil bliver kommercialiseret, er dog ikke fastlagt endnu.

Læs også:

Disse danskere klikker mest på phishing-beskeder

Pas på: Mere end 250 danske websider spreder ransomware

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>