EG køber Silkeborg Data: Ruster sig til kamp om kommunale kunder



EG’s koncernchef Leif Vestergaard vil styrke sin position på det offentlige marked.

Kampen om it-kunderne i regioner og kommuner spidser til, efter at it-koncernen EG har annonceret overtagelsen af Silkeborg Data.

“Vi har i EG længe haft en klar strategi om at blive en væsentlig leverandør til det offentlige Danmark og særligt kommuner og regioner,” lyder det fra Leif Vestergaard.

“Det er centralt for os at kunne hjælpe kommuner og regioner med at yde bedre service og opnå øget effektivisering via digitalisering. Købet af Silkeborg Data understøtter denne strategi perfekt. Med denne her fusion er vi en klar nummer to på det kommunale marked,” fortsætter han. 

Læs mere her: Nu vil EG have fingre i KMD’s kernekunder

Silkeborg Data er ifølge EG’s koncernchef Leif Vestergaard markedets dominerende leverandør af it-systemer til lønudbetalinger og personaleadministration.

Silkeborg Data havde i sit seneste regnskab en omsætning på 275 millioner kroner, og alene på det offentlige område næsten fordobler EG dermed sin omsætning til 600 millioner kroner.

For EG-koncernen passerer den samlede omsætning samtidig to milliarder kroner.

Også på mandskabssiden dobler EG-koncernen sin offentlige forretning op med Silkeborg Datas omkring 200 medarbejdere, der supplerer et tilsvarende antal i EG’s eksisterende forretning.

Når Silkeborg Data den 1. november officielt bliver en del EG-koncernen, når det samlede antal af medarbejdere op på 1.800, fortæller Leif Vestergaard.

Overtagelsen af Silkeborg Data er nummer 22 i rækken, siden EG-koncernen i 2010 indledte et veritabelt opkøbsraseri.

Opkøbene har omfattet virksomheder som Neoprocess, Thy Data, Kommuneinformation og Team Online samt en række norske og svenske selskaber.

På det kommunale marked har EG’s satsning tidligere i år givet pote, da man vandt Kombits udbud af det Kommunale Ydelsessystem.

Silkeborg Data vil efter købet fortsætte som selvstændig virksomhed i EG, ligesom direktør Brian Busk forbliver på sin post.

Læs også:

Banker KMD af banen på monopolsystem: EG får kommunal kæmpe-ordre

Danske it-giganter har skåret ned – men her er bemandingen øget

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>