En af verdens første Apple-computere sat til salg

Med mellemrum hænder det, at et auktionshus får fingrene i en af de efterspurgte Apple-1 computere, som er de allerførste modeller, som hedengangne Steve Jobs og hans makker, Steve Wozniak, fik flikket sammen i tidernes morgen.

Nu er turen kommet til at auktionshuset Bonhams, der om nogle uger sender en Apple-1 computer under hammeren.

Auktionshuset forventer, at den gamle computer vil indbringe mellem 300.000 og 500.000 dollar – altså mellem to millioner og 3,5 millioner kroner.

Bonhams har tidligere solgt en Apple-1 for hele 905.000 dollar inklusive kommission, moms og lignende, hvilket stadig står som en all time high for den aldrende computer-model.

Håndbygget i 1976
Det pågældende eksemplar blev håndbygget af Steve Wozniak i 1976, og auktionshuset formoder, at det har været blandt den allerførste serie af maskiner, som Steve Wozniak byggede.

Det er nemlig udstyret med en mærkat med tallet 01-0059, som auktionshuset mener har været et lagernummer, som butikken Byte Shop har påsat.

Byte Shop var den allerførste butik, der aftog Apple-computere i større målestok i sidste halvdel af 1970′erne.

Det var således en ordre på 50 styk computere fra Byte Shop, der for alvor fik sat Steve og Steve i gang med arbejdet.

Dengang blev Apple-1 solgt for 666,66 dollar.

Sælgeren af det pågældende eksemplar hedder Tom Romkey. Han har tidligere ejet en lille computer-butik i Florida, og han byttede sig for mange år siden til Apple-1 computeren i en byttehandel med kunde, der hellere ville have en pc.

Kunden havde angiveligt kun haft Apple-computeren tændt et par gange, mens Tom Romkey aldrig har haft den tændt. Han placerede den blot på en hylde, hvor den nu har stået i mere end 20 år.

Du kan i denne video se Apple-eksperten Corey Cohen gennemgå netop den pågældende Apple-1 computer.

Læs også:

Apple-1-computer med helt speciel historie solgt for 2,2 millioner kroner

Tysk Apple-computer sælges for 1,5 millioner kroner

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>