Margrethe Vestager: Telia-Telenor-fusion ville gå ud over kunderne

Den danske EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager og hendes folk har gransket den mulige Telia-Telenor-fusion i dybden siden 8. april og har nu vendt tomlen nedad.

Afslaget for de nordiske telegiganters fusion i Danmark skyldes ifølge en en kortfattet pressemeddelelse fra Margrethe Vestager, at fusionen ikke vil sikre en fri og lige konkurrence.

“EU’s fusionskontrol skal sikre, at en virksomhedsomlægning ikke fører til mindre innovation, højere priser og begrænsede valg for kunderne, samt ikke begrænser konkurrencen i det indre marked,” indleder den danske konkurrencekommissær sin udtalelse.

“I den konkrete sag, der er baseret på kommissionens dybdegående analyse, er vi overbeviste om, at de betydelige konkurrenceproblemer krævede en lige så væsentlig kur. Det betød oprettelsen af en fjerde mobiloperatør,” forklarer Margrethe Vestager.

Læs også: 

Telia og Telenor dropper sammenlægning i Danmark

Telia-topchef: Derfor dropper vi fusion med Telenor: “Vi er ekstremt skuffede

[b]Droppet Telia/Telenor-fusion vil ramme TDC hårdt – men er en kæmpefordel for 3[/b]

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>