Microsoft klar med Linux-baseret styresystem



Læs principal architect Kamala Subramaniams forklaring på ACS her: Microsoft showcases the Azure Cloud Switch (ACS)

Det ville have været aldeles utænkeligt for nogle år siden, men ikke længere: Microsoft er kar med et Linux-baseret styresystem, som selskabet har udviklet fra bunden.

Systemet hedder Azure Cloud Switch – eller blot ‘ACS’ – og er udviklet specielt til brug i datacentre.

Microsoft har selv udviklet systemet, da selskabet ikke har været i stand til at finde et styresystem blandt de mange i markedet, som lever op til selskabets ret specifikke krav på dette område.

Ifølge chef-arkitekt i Microsofts Azure Networking, Kamala Subramaniam, bygges traditionel switch-software typisk med ret bred appeal, så den kan anvendes af flere kunder, i flere forskellige scenarier og med en række forskellige features.

Specifikt system
Men Microsoft har haft brug for et stærkt målrettet styresystem med en række specifikke fokus-områder inden for selskabets Datacenter Networks, hvor løsningen skal anvendes til at “løse, test og afhjælpe bugs i netværks-enheder hurtigere end det kan lade sig gøre nu,” hedder det.

Med ACS bliver det ifølge Microsoft desuden muligt at skalere op og ned langt bedre, end det er tilfældet i dag.

“Sammen med den åbne, standardiserede SAI-interface kan vi med ACS udnytte ny hardware hurtigere [...] samtidig med, at vi kan køre på flere forskellige platforme,” skriver Kamala Subramaniam.

Microsoft har i de senere år gradvist sluttet fred med nærmest alle selskabets tidligere hoved-fjender.

Fornylig indgik selskabets eksempelvis en tæt samarbejdsaftale med VMware, hvilket du kan læse mere om her:

Har sluttet fred
Det er ikke mange år siden, at Microsoft var den direkte modsætning til open source og med sin proprietære og stærkt pengegivende tilgang til software-udbredelse var et hade-objekt blandt open source-folket.

Det var dengang, hvor Microsofts daværende topchef, Steve Ballmer, kaldte Linux en ‘kræft-sygdom, der sætter sig på al intellektuel ejendom, som det berører,’ og hvor fronterne var trukket hårdt op.

Annonce:


Microsoft har gradvist nærmet sig open source-tankegangen i de senere år – fra de første spæde bidrag til Linux-kernen til de seneste engang aldeles utænkelige beskeder om, at Microsoft i dag simpelthen elsker Linux.

Microsoft har også gjort .Net-frameworket til open source, mens Linux-løsninger fra Oracle, IBM, Cloudera Hadoop og Core OS i dag kører helt sidestillet i Microsofts store cloud-service, Azure.

Det nye åbne Microsoft
I det seneste år har stort set alle Microsofts produktmæssige og strategiske beslutninger været centreret om cloud’en.

Det betyder, at Microsoft er i fuld gang med at fjerne sig fra sit mangeårige fokus på Windows som selskabets kerne-produkt, og åbnet armene for software, som ikke er udviklet af Microsoft selv, ligesom selskabets løsninger i stigende omfang tilbydes til brugere på konkurrerende platforme.

Du kan læse mere om Microsofts store strategi-skifte her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig – her er den nye fremtid

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>